Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooli kohtuasi kangutab tükke Arco Vara väärtusest

  Nõgese sõnul võib Arco Vara kunagise osaniku Arti Arakase nime asemele kirjutada ka Toomas Tool, kuid fakt, et omanike seas olid tülid, ei kadunud kuskile. "Kujunes kaks leeri, vanad pikaaegsed partnerid läksid tülli ja sealt sai kõik alguse," meenutas Nõges aastatetagust.
  SEB Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing nõustub, et omanike konflikt ei tule kasuks ettevõttele ega selle aktsia hinnale.
  Investorite Liidu juhi Heldur Meeritsa sõnul pole konfliktis tegelikult midagi eriskummalist. "Võib-olla see ei mõju ettevõtte tegevusele kuidagi. Nad peaksid leidma ühise seisukoha, sest keegi neist ei võida selle võitlusega," soovitas Meerits.
  Arco Vara väikeaktsionäri Rene Ilvese sõnul tundus süüdistus juba varem õhust võetud olevat. "Mulle küll ei tundunud, et Tool manipuleeris, ta mõtles lihtsalt ümber - ühel päeval ostis ja teisel päeval müüs," kommenteeris ta.
  Ilves loodab, et ükskord laheneb ka konflikt omanike vahel. "Igatahes praegu üks pool vankrit ei vea ja minu jaoks on see tegelikult ka arusaadav. Kui ma oleksin sarnases seisus, siis ma ka vankrit ei veaks," arutles Nõges.
  Kunsing nentis, et nii palju kui tema seda menetlust jälginud on, tundus, et seal case'i pole. "Ajakirjanduses avaldatud lindistused ei olnud seda nägu, et tegu oleks olnud manipulatsiooniga," rääkis ta.
  Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Maria Sutt kohtuotsusega ei nõustu. "Arvestades, et tegemist on vaidlusega äärmiselt spetsiifilises valdkonnas, milles puudub igasugune kohtupraktika, siis on selge, et tegemist on vaieldava kohtulahendiga," kommenteeris ta. Prokurör rõhutas, et esimese astmega kohtuvaidlused alles algavad. "Selge on see, et siia paika see ei jää," lubas ta.
  Tooli kaitsja, advokaadibüroo Soraineni partner Reimo Hammerberg ütles, et just sellist otsust oodatigi. Tooli teine kaitsja, praegu Sorainenis töötav endine õiguskantsler Allar Jõks rõhutas, et tegemist oli pretsedenti loova otsusega. "Kohtulahend annab investoritele kindluse, et mitte igasugused tegevused ja sellega kaasnevad tagajärjed börsil ei too kaasa kriminaalsüüdistust," selgitas Jõks.
  Õigeks mõistetud Tool jäi sõnaahtraks. "Oleks normaalne, kui inimene, kes ei ole midagi halba teinud, jääks õigeks," ütles ta.
 • Hetkel kuum
Argo Alaniit: saagu „Welcome to Estoniast“ riiki tutvustav hotell
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Käin välja idee ehitada kahe-kolme maailma suurima lennujaama lähedusse Eestit iseloomustav ja tutvustav butiikhotell kuni 200 numbritoaga, kirjutab Argo Alaniit arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
AS Pro Kapital Grupi brutokasum vähenes 10 miljoni euro võrra
AS Pro Kapital Grupp avaldas oma nõukogu poolt kinnitatud 2023. aasta auditeeritud majandusaasta aruande.
AS Pro Kapital Grupp avaldas oma nõukogu poolt kinnitatud 2023. aasta auditeeritud majandusaasta aruande.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikelinna vinoteek ootab konkurente
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Rakvere vinoteek Mullistuudio tegutseb Lääne-Virumaal ainsa omanäolisena. Vinoteegi omanik Maie Urbas tervitaks tihedamat konkurentsi.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Üks Eesti parimaid juhte otsib töötajate palkamisel vau-tunnet
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Inimeste palkamisel organisatsiooni mängib rolli tunne, kui pärast vestlust on vau-tunne, siis on hästi, ütles OIXIO Grupi juhatuse esimees Ivo Suursoo.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Parvel Pruunsild annetas Isamaale 100 000 eurot
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Suurima annetuse sai esimeses kvartalis Isamaa: ärimees Parvel Pruunsild annetas erakonnale 100 000 eurot, teist sama palju sai erakond Margus ja Aivar Linnamäelt – kumbki annetas 50 000 eurot.
Tarbimise jalajälge vähendavad ettevõtted, tarbijad ise aga suurendavad
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.
Soomlaste tarbimise süsinikujalajälg on sellel sajandil peaaegu poolitunud, aga see on puhtalt ettevõtete teene, kodumajapidamiste kasvav tarbimine ja üleminek heitmemahukamatele toodetele on osa edust ära söönud.