Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tooli kohtuasi kangutab tükke Arco Vara väärtusest

  Nõgese sõnul võib Arco Vara kunagise osaniku Arti Arakase nime asemele kirjutada ka Toomas Tool, kuid fakt, et omanike seas olid tülid, ei kadunud kuskile. "Kujunes kaks leeri, vanad pikaaegsed partnerid läksid tülli ja sealt sai kõik alguse," meenutas Nõges aastatetagust.
  SEB Varahalduse juhatuse liige Sven Kunsing nõustub, et omanike konflikt ei tule kasuks ettevõttele ega selle aktsia hinnale.
  Investorite Liidu juhi Heldur Meeritsa sõnul pole konfliktis tegelikult midagi eriskummalist. "Võib-olla see ei mõju ettevõtte tegevusele kuidagi. Nad peaksid leidma ühise seisukoha, sest keegi neist ei võida selle võitlusega," soovitas Meerits.
  Arco Vara väikeaktsionäri Rene Ilvese sõnul tundus süüdistus juba varem õhust võetud olevat. "Mulle küll ei tundunud, et Tool manipuleeris, ta mõtles lihtsalt ümber - ühel päeval ostis ja teisel päeval müüs," kommenteeris ta.
  Ilves loodab, et ükskord laheneb ka konflikt omanike vahel. "Igatahes praegu üks pool vankrit ei vea ja minu jaoks on see tegelikult ka arusaadav. Kui ma oleksin sarnases seisus, siis ma ka vankrit ei veaks," arutles Nõges.
  Kunsing nentis, et nii palju kui tema seda menetlust jälginud on, tundus, et seal case'i pole. "Ajakirjanduses avaldatud lindistused ei olnud seda nägu, et tegu oleks olnud manipulatsiooniga," rääkis ta.
  Põhja ringkonnaprokuratuuri prokurör Maria Sutt kohtuotsusega ei nõustu. "Arvestades, et tegemist on vaidlusega äärmiselt spetsiifilises valdkonnas, milles puudub igasugune kohtupraktika, siis on selge, et tegemist on vaieldava kohtulahendiga," kommenteeris ta. Prokurör rõhutas, et esimese astmega kohtuvaidlused alles algavad. "Selge on see, et siia paika see ei jää," lubas ta.
  Tooli kaitsja, advokaadibüroo Soraineni partner Reimo Hammerberg ütles, et just sellist otsust oodatigi. Tooli teine kaitsja, praegu Sorainenis töötav endine õiguskantsler Allar Jõks rõhutas, et tegemist oli pretsedenti loova otsusega. "Kohtulahend annab investoritele kindluse, et mitte igasugused tegevused ja sellega kaasnevad tagajärjed börsil ei too kaasa kriminaalsüüdistust," selgitas Jõks.
  Õigeks mõistetud Tool jäi sõnaahtraks. "Oleks normaalne, kui inimene, kes ei ole midagi halba teinud, jääks õigeks," ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturud alustasid juulit tõusuga
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
USA peamised aktsiaindeksid alustasid uut kuud positiivses meeleolus, tõustes üle protsendi eilsest sulgumistasemest kõrgemale.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Haridusminister Liina Kersna astub ametist tagasi
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)
Riigiprokuratuur alustas kriminaalmenetluse uurimaks möödunud aasta oktoobris sõlmitud kiirtestide hankelepingu sõlmimise asjaolusid. Haridus- ja teadusminister Liina Kersna (Reformierakond)

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.