Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV hammas verel

  LHV lubab konkurentidelt nii palju tulevaste pensionäride raha enda juurde meelitada, et tõusta turul gigantide Swedbanki ja SEB järel pjedestaali kolmandaks ning kahekordistada senine turuosa.

  „Kui eelmisel aastal esitatud avalduste tulemusena kasvas LHV pensionifondi aktiivselt koguvate klientide arv 40%, siis sel aastal on kasv 50-60%, “ kommenteeris LHV Varahalduse juht Mihkel Oja.
  See tähendab, et ettevõtte II samba pensionifondide klientide arv kerkib ligi 60 000 ehk pea kümnendikuni turust. Oja kinnitusel esitatakse oktoobri lõpus tavaliselt kõige rohkem avaldusi, mistõttu on hetkel keeruline täpseid prognoose vahetusaja lõpuks raske teha.
  „Rääkides eesmärgist usume, et 2011. aasta esimeses pooles jõuab LHV pensionifondide turuosa 10%-ni,“ kommenteeris Oja panga tulevikuväljavaateid.
  Peamine põhjus, miks inimesed otsustavad LHV kasuks, on tema arvates pensionifondide senised tootlused ehk tulemused investeerimistegevusest. Need on ka näitajad, millele LHV oma viimaste kuude kampaaniad ehitab – personaalne müük kaubakeskustes, Radissoni hotelli või Osten Tori elumaja seinal enam kui 20 korruse kõrgune reklaambänner ning kasvutulpadega bussipeatused.
  Arvestades seda, et LHV keskmisel pensionikogujal on II samba pensionikontol ligi 33 000 krooni ning oletades, et uued juurdevõidetud kliendid on umbes sama rikkad võib LHV fondidesse liikuda Äripäeva analüütiku Raivo Sormuneni hinnangul järgmisel aastal juurde vähemalt 600 miljonit krooni. Täna kogub II samba pensionit läbi LHV 33 500 inimest ning panga poolt hallatava viie fondi varade maht on hetkel jõudnud 1,1 miljardi kroonini.
  Danske Capital AS-i tegevjuhi Silja Saare sõnul on võrreldes varasema aastaga aktiivsete pensionikogujate arv Sampo Pensionifondides jäänud samale tasemele ja ulatub hetkel 53 000 ehk aastaga muutusi ei ole. „Meie prognoosi kohaselt jääb meie juures aktiivselt pensionit koguvate klientide arv ka aastavahetuse saabudes sarnasesse suurusjärku,“ mainis Saar.
  Autor: Katariina Krjutškova, Birjo Must
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Sõjast mõjutatud Narva ettevõte saab uue omaniku
Narvas metallkonstruktsioone tootev ettevõte Fortaco Estonia emafirma kuulub veel soomlastele, aga läheb peagi Ameerika Ühendriikide investeerimisfirma omandusse.
Narvas metallkonstruktsioone tootev ettevõte Fortaco Estonia emafirma kuulub veel soomlastele, aga läheb peagi Ameerika Ühendriikide investeerimisfirma omandusse.
Soome landitootja koondab Pärnus 35 töötajat Sõda ja sanktsioonid tekitavad ebakindlust
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.