Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Konkurendid LHV müügisõnumi suhtes kriitilised

  LHV konkurendid ütlevad, et tõusva pensionifondi edu pole imekspandav, sest nende turundus on agressiivne ja konkurendid peavad enda tagasihoidlikumaid fonde usaldusväärsemaks.

  Danske Capital ASi tegevjuhi Silja Saare sõnul pole LHV puhul kiirelt kasvav kliendinumber imekspandav.
  „LHV näol on tegu pea ainsa agressiivset avalikku reklaami ning müügikampaaniat viljeleva turuosalisega, kes kasutab seejuures emotsionaalselt mõjuvaimat argumenti -  kõrget ajaloolist tootlust,“ selgitas Saar. Tema arvates tahab aga teadlikum otsustaja aru saada ka seosest, milliste riskide juures see tootlus on saavutatud.
  SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhi Indrek Holsti sõnul on LHV strateegiast näha, et veel mõned aastad tagasi nii järelvalveasutuste kui ka avalikkuse poolt teravalt taunitud agressiivne ühe argumendi müük on turul tagasi. „Mina ja mitmed minu kolleegid on ka ise LHV müügisubjektiks olnud, mille tulemusel võin väita, et SEB sellist müüki endale lubada ei saa, sest see pole kliendi suhtes aus ega vastutustundlik,“ rääkis Holst.
  Holsti kinnitusel võttis SEB juba enne kriisi pensionitoodete müügis suuna kvaliteetsemale nõustamisele, mis annab kliendile pildi investeerimistoodete riskidest ning tema riskitaluvusest. „See on ka ainuõige tee ning ma ei näe võimalust, et sedavõrd kaalukat otsust võiks klient teha püstijalu kaubanduskeskuse koridoris, lisas Holst.
  Swedbanki Investeerimisfondide juhatuse esimees Agnes Makk ei soovi konkurentide tegevust kommenteerida. Küll aga rõhutab ta vajalikkust oma pensionifondi valikul jälgida erinevaid aspekte ja pidada meeles, et ükski pank ei saa garanteerida ajaloolist tootlust, ei positiivset ega negatiivset ka tulevikuks.
  „Saame päevas oma investeerimistoe telefonile mitmeid kõnesid, kus soovitakse Swedbanki pensionifondidesse tagasi tulla, kuna tehti eelmisel õhtul kiire otsus fondi vahetada. Klientidelt saadud tagasiside põhjal on tehtud otsuseid hinnanguliselt 1/3 juhtudest teadmatusest ning pealiskaudselt,“ rääkis Makk.
  Autor: Katariina Krjutškova, Birjo Must
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
ELMO Rendi aktsionäride koosolekul teatati mitmest plaanist, mis lähiajal ellu viiakse. Nende seas on nii raha kaasamine, uus äpp kui ka kaugjuhitava tehnoloogia tänavatele toomine.
ELMO Rendi aktsionäride koosolekul teatati mitmest plaanist, mis lähiajal ellu viiakse. Nende seas on nii raha kaasamine, uus äpp kui ka kaugjuhitava tehnoloogia tänavatele toomine.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Kiirhinnang: maksuvaba tulu tõstmine jätaks inimeste rahakotti 100 lisamiljonit Kulu eelarvele umbes 80 miljonit
Maksuvaba miinimumi tõstmine praegu kehtiva töötasu alammäärani jätaks tulusaajatele kätte praegusega võrreldes umbes 100 miljonit eurot rohkem, hindab rahandusministeerium.
Maksuvaba miinimumi tõstmine praegu kehtiva töötasu alammäärani jätaks tulusaajatele kätte praegusega võrreldes umbes 100 miljonit eurot rohkem, hindab rahandusministeerium.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.