• Jaga lugu:

  LHV saurustele kohta näitamas

  Tänasest Äripäevast selgub, et kuigi pensioni II samba fondide vahetamise aeg ei ole veel lõppenud, on suurim võitja tänavu ilmselt LHV.

  Äripäevale teeb rõõmu, et väike kodumaine investeerimispank on suutnud nii head tööd teha. Meile teeb rõõmu, et LHV on oma seniste klientide sääste edukalt kasvatanud, et nad on tragid, kiired reageerimise ja avatud suhtlemisega ning kiirelt kasvamas. Täna on nad möödunud, või kohe möödumas Sampo fondidest ning tõusnud sambaturul kolmandaks tegijaks. Kohe suurte vaalade, Swedbanki ja SEB Panga järele.
  Eks see ole tegelikult ka mõistetav, noodsamad suured vaalad näitasid ju alles hiljuti väga ülbelt lihtsale pensionikogujaile tema õige koha kätte, investeerides sõna otseses mõttes kurat-teab-kuhu ja kurat-teab-millesse. Ning tahtes lõpuks kahjud kliendi kanda jätta.
  Seevastu on LHV pidevalt oma fondide väärtust kasvatanud ja aktiivselt inimestega suhelnud. Näiteks saadab fondijuht Andres Viisemann pidevalt klientidele isiklikke e-maile, milles annab oma tegemistest üksipulgi aru. Tõsi, ilmselt tulevad need kirjad ikka turundusosakonnast ning ei ole kirjutatud igale kliendile personaalselt mõeldes, kuid mulje jääb küll selline.
  Ka tabas LHV ära, et pensionisambaid lihtsale inimesele müüa tahtes tuleb telereklaamist välja astuda, tuleb inimestele lähemale minna. Nii ongi täna kaubanduskeskuste fuajeed aktiivsete noorte müügipoiste päralt. LHV on pidevalt pildis. Kohati ehk isegi nii pildis, et on raske neist mööda vaadata, ka nende poekeskuste-poiste puhul kurdetakse, et nad on liiga pealetükkivad. Jah, agressiivne müük ei istu paljudele.
  Kuid mis LHV juures kõige olulisem – nende investeerimistöö on olnud ju tegelikult suurepärane. Nad ei müü ilusaid sõnu, vaid tehtud tööd, numbrid kõnelevad LHV fondide pidevast kasvust. Tõsi, otse loomulikult ei tähenda mineviku tootlus tuleviku tootlust, nende vahele ei saa tõesti otsest võrdusmärki paigutada, kuid mingi aimduse finantsasutuse investeerimisgrupi tööst see ju siiski annab. Kui lubate suuri sõnu teha, siis just see loobki usaldusväärsuse fooni. Ja mida muud ühel pangal müüa ongi?
  Teisalt on LHV fondide valitsemistasud konkurentidega võrreldes üsna kopsakad, ulatudes lausa kahe protsendini. Kuid praegu saab LHV klient end lohutada veel teadmisega, et hea töö peabki kallis olema. Või kasvõi sellega, et suurem tasu kasumist on siiski etem, kui väiksem tasu kahjumist.
  Ning veel ühe miinusena, kuigi hüpoteetilisena, võib välja tuua sellestsamast kiirest kasvust johtuva ohu, et suurte summade puhul pole enam nii lihtne kõrget tootlust näidata - suured summad ei võimalda piisavalt kiiresti opereerida. Mis ju ka suuresti Swedi ja SEBi probleem olnud.
  Kuid nii või teisiti, täna saame siiski öelda, et suured vaalad on tegelikult dinosaurused, kas just väljasuremisohus, kuid aeglased ja kohanemisvõimetud tunduvad nad küll. Ning LHV on neile juba päris kuklasse hingamas.
  Autor: 1185-aripaev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Maailma suurima puuviljafirma taastulemine börsile läks lörri
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Täna NYSE börsile tagasi tulnud puuviljafirma Dole aktsia kukkus esimesel börsipäeval emissioonihinnaga võrreldes 9,38%.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Soome sai täna kirja 765 koroonanakatumist
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.
Meie naaberriigis Soomes tuvastati täna 765 koroonanakatumist, nakkus levib kiiresti aktiivsete noorte seas, kelle osakaal kasvab ka haiglapatsientide seas.