Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Swedi hapud laenud pöörasid langusesse

  Kolmandas kvartalis kasvas probleemsete laenude maht kolmest Balti riigist ainsana Lätis ja viimane jäi seetõttu ka teistest erinevalt kahjumisse. 662 miljoni kroonise kvartalikasumiga Eesti üksusele on see aga järjest teine kvartal, kus ollakse taas kasumis.
  Probleemsete laenude juurdekasvu peatumise kõrval on Baltimaade paranenud tulemustele kaasa aidanud ka see, et paar suurt probleemlaenu on n-ö uuesti käima saadud ega ole enam kahjumlikud.
  Eilsel pressikonverentsil panga peakontoris Stockholmis ütles Swedbanki grupi riskijuht Göran Bronner, et majanduse paranemise eeldusel hakkavad ka laenukahjumid vähenema.
  "Meie laenuportfell tõmbus selles kvartalis (Baltimaades - toim) koomale, aga on ka positiivseid märke: meil on uusi laenutaotlusi ja huvi äriettevõtete poolt. Kuid nii era- kui ka ärisektor on endiselt oma võlga tagasi maksmas ja sellest tuleneb ka tarbija ebakindlus," rääkis Bronner. "Kindlus on praegu tõusmas, aga selle alguspunkt on väga madalal tasemel."
  Bronneri sõnul on veel raske öelda, millal võiks laenuportfell Baltimaades suurenema hakata, kuid ta loodab, et see juhtub järgmise aasta alguses. "Eesti on selles selgelt parim, Lätis on n-ö kriisijärgne pohmell ja neil võtab kõige enam aega, et uuesti alustada."
  Küsimusele, millal Baltimaad hakkavad Swedbankile uuesti rõõmu tooma, vastas Bronner, et see aeg tuleb tunduvalt kiiremini, kui oodatakse. "Läinud kvartalis oli meil kasum ja ma arvan et edaspidi see järjest paraneb."
  Kogu grupis on laenukahjumite kõrval vähenemas ka üle 60 päeva viivises olevate ning restruktureeritud laenude maht.
  Septembri lõpu seisuga on Swedbank restruktureerinud laene ligi 50 miljardi krooni eest, millest 82% on laenud Balti panganduses ning 13% Ukrainas.
  Ülevõetud tagatise maht on selle aastaga kasvanud, enim on ülevõetud tagatisi Baltimaades. Probleemse kinnisvaraga tegelev Ektornet on omandanud Balti riikidest enim vara just Eestist (573 mln krooni eest), kuid Lätis on praegu tunduvalt enam ülevõtmisprotsesse pooleli.
  Kogu grupi kvartalikasumiks kujunes umbes 4,28 miljardit Eesti krooni, kasvades kvartaliga 65%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Pangaaktsiad tirisid Balti börsiindeksi miinusesse
Täna enimkaubeldud aktsiate LHV ja Šiauliu Bankase taandumine viis 1,23 protsendiga miinusesse ka Balti koondindeksi Balti Benchmark.
Täna enimkaubeldud aktsiate LHV ja Šiauliu Bankase taandumine viis 1,23 protsendiga miinusesse ka Balti koondindeksi Balti Benchmark.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.