25. oktoober 2010 kell 12:18

Fiati juht siunab „Itaalia süsteemi“

Fiati juht Sergio Marchionne kurdab, et kontserni kasumist ei tule mitte ükski euro kodumaalt ning et Fiatil läheks paremini, kui Itaaliast tootmine üldse välja viia.

 Fiati kasum peaks sel aastal olema kaks miljardit eurot – ja mite ükski euro sellest ei tule Itaaliast, kurtis Fiati juht Sergio Marchionne Itaalia televisioonis. Eelkõige süüdistab Marchionne selles Itaalia poliitikat.

Mis puudutab töö efektiivsust, on Itaalia 139 riigi seas 118. kohal ning rahvusvahelise konkurentsivõime poolest alles kohal 48. „Innovatsiooni poolest ei suuda me enam viimased kümme aastat teiste riikidega sammu pidada,“ kurdab Marchionne. Pole ka normaalne, et ühel kindlal päeval 50 protsenti töötajaist haiguslehe võtab. Küsimusele, mis päeva ta silmas peab, vastas Marchionne: „See sõltub jalgpallist.“

 

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum