• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Fiati juht siunab „Itaalia süsteemi“

  Fiati juht Sergio Marchionne kurdab, et kontserni kasumist ei tule mitte ükski euro kodumaalt ning et Fiatil läheks paremini, kui Itaaliast tootmine üldse välja viia.

   Fiati kasum peaks sel aastal olema kaks miljardit eurot – ja mite ükski euro sellest ei tule Itaaliast, kurtis Fiati juht Sergio Marchionne Itaalia televisioonis. Eelkõige süüdistab Marchionne selles Itaalia poliitikat.
  Mis puudutab töö efektiivsust, on Itaalia 139 riigi seas 118. kohal ning rahvusvahelise konkurentsivõime poolest alles kohal 48. „Innovatsiooni poolest ei suuda me enam viimased kümme aastat teiste riikidega sammu pidada,“ kurdab Marchionne. Pole ka normaalne, et ühel kindlal päeval 50 protsenti töötajaist haiguslehe võtab. Küsimusele, mis päeva ta silmas peab, vastas Marchionne: „See sõltub jalgpallist.“
   
  Autor: Katri Soe-Surén
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.