Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Luik andis Julianuse käest

  Eesti tuntuim võlgade sissenõudja Julianus Inkasso kuulub nüüd LHV Panga esindajakonto taha peitunud investoreile, kes on võlgade sissenõudmisse investeerinud üle 100 miljoni krooni.

  Aastaid tagasi asutatud Julianus Inkasso emafirma Julianus Grupp muutus 2008. aastal ICE Credit Groupiks. Tänavu 12. veebruaril asutas Advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Borenius osaühingu, mis algul kandis Matinga nime, kuid nüüd Julianus Grupi oma.
  1. aprillil 2010 liikus värske Julianus Grupp advokaadibüroo hõlma alt LHV Panga kätte. Päev enne seda vormistati Julianus Grupi juhiks aastaid erinevates ettevõtetes ärimees Hans H. Luige huvisid esindanud jurist Silver Eensaar. Julianus Inkassos töötav Eensaar Äripäevale selgitusi ei andnud. Hans H. Luik ütles, et pole enam Julianus Inkasso omanik. "Julianus Inkasso ja Aktiva Finantsi tegevusse Balti riikides on investeeritud üle 100 miljoni krooni ning seahulgas ka mina oma isiklikku raha. Ja ma arvan, et see raha toodab juhatuse all head kasumit. Tegemist on turuliidriga nii inkassoteenuste turul kui ka nõuete ostmise äris ning see positsioon jätkub," ütles Luik uute omanike ja ärisse juurde toodud raha kohta. Investorite arvu ja nimesid ta ei täpsustanud.
  98,99% ulatuses Hans H. Luigele kuuluv ICE Credit Group pole siiani avaldanud 2009. aasta aruannet, ehkki majandusaasta lõppes 31. detsembril ning aruanne tulnuks esitada enne 1. juulit. 2008. aastal oli ICE Crediti käive ligi 106 miljonit ja kahjum 0,6 miljonit krooni. 2007. a olid käive ja kasum vastavalt 105 mln ja 52,3 mln krooni.
  Millised probleemid segavad ICE Credit Groupi majandusaasta aruannet esitamast ning millisesse suurusjärku jäi 2009. aasta käive ja kasum või kahjum, Luik ei öelnud.  "Seda saab vastata juhataja," pareeris ta. "ICE Credit Group loobus Julianus Grupi nime kasutusest juba mitu aastat tagasi. Mis "vangerdusest" teie tänane küsimus räägib?" vastas Luik küsimusele, miks üldse toimus selline vangerdamine ettevõtete ja Julianus Grupi nimega.
  Aktiva Finants ja Julianus Inkasso esitasid majandusaruanded nagu kord ja kohus ette näeb, kuid Aktiva Finantsi audiitor Ksenia Lukkanen osutas tähelepanu emaettevõttele antud 63,6 mln kroonisele laenule. Kui ICE Credit Group ei maksa laenatud raha tagasi või maksab seda osaliselt, peaks aruandeperioodi kasum ja omakapital olema allahindluse võrra väiksem. "Juhime tähelepanu, et osaühing on andnud laenu oma emaettevõttele. Vastavalt äriseadustiku paragrahvile 159 võib tütarettevõtja anda laenu oma emaettevõtjale või emaettevõtja aktsionärile, osanikule või liikmele, mis moodustab tütarettevõtjaga sama kontserni, kui sellega ei kahjustata osaühingu majanduslikku seisundit ega võlausaldajate huve," lisas audiitor.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.