• Jaga lugu:

  Luik andis Julianuse käest

  Eesti tuntuim võlgade sissenõudja Julianus Inkasso kuulub nüüd LHV Panga esindajakonto taha peitunud investoreile, kes on võlgade sissenõudmisse investeerinud üle 100 miljoni krooni.

  Aastaid tagasi asutatud Julianus Inkasso emafirma Julianus Grupp muutus 2008. aastal ICE Credit Groupiks. Tänavu 12. veebruaril asutas Advokaadibüroo Luiga Mody Hääl Borenius osaühingu, mis algul kandis Matinga nime, kuid nüüd Julianus Grupi oma.
  1. aprillil 2010 liikus värske Julianus Grupp advokaadibüroo hõlma alt LHV Panga kätte. Päev enne seda vormistati Julianus Grupi juhiks aastaid erinevates ettevõtetes ärimees Hans H. Luige huvisid esindanud jurist Silver Eensaar. Julianus Inkassos töötav Eensaar Äripäevale selgitusi ei andnud. Hans H. Luik ütles, et pole enam Julianus Inkasso omanik. "Julianus Inkasso ja Aktiva Finantsi tegevusse Balti riikides on investeeritud üle 100 miljoni krooni ning seahulgas ka mina oma isiklikku raha. Ja ma arvan, et see raha toodab juhatuse all head kasumit. Tegemist on turuliidriga nii inkassoteenuste turul kui ka nõuete ostmise äris ning see positsioon jätkub," ütles Luik uute omanike ja ärisse juurde toodud raha kohta. Investorite arvu ja nimesid ta ei täpsustanud.
  98,99% ulatuses Hans H. Luigele kuuluv ICE Credit Group pole siiani avaldanud 2009. aasta aruannet, ehkki majandusaasta lõppes 31. detsembril ning aruanne tulnuks esitada enne 1. juulit. 2008. aastal oli ICE Crediti käive ligi 106 miljonit ja kahjum 0,6 miljonit krooni. 2007. a olid käive ja kasum vastavalt 105 mln ja 52,3 mln krooni.
  Millised probleemid segavad ICE Credit Groupi majandusaasta aruannet esitamast ning millisesse suurusjärku jäi 2009. aasta käive ja kasum või kahjum, Luik ei öelnud.  "Seda saab vastata juhataja," pareeris ta. "ICE Credit Group loobus Julianus Grupi nime kasutusest juba mitu aastat tagasi. Mis "vangerdusest" teie tänane küsimus räägib?" vastas Luik küsimusele, miks üldse toimus selline vangerdamine ettevõtete ja Julianus Grupi nimega.
  Aktiva Finants ja Julianus Inkasso esitasid majandusaruanded nagu kord ja kohus ette näeb, kuid Aktiva Finantsi audiitor Ksenia Lukkanen osutas tähelepanu emaettevõttele antud 63,6 mln kroonisele laenule. Kui ICE Credit Group ei maksa laenatud raha tagasi või maksab seda osaliselt, peaks aruandeperioodi kasum ja omakapital olema allahindluse võrra väiksem. "Juhime tähelepanu, et osaühing on andnud laenu oma emaettevõttele. Vastavalt äriseadustiku paragrahvile 159 võib tütarettevõtja anda laenu oma emaettevõtjale või emaettevõtja aktsionärile, osanikule või liikmele, mis moodustab tütarettevõtjaga sama kontserni, kui sellega ei kahjustata osaühingu majanduslikku seisundit ega võlausaldajate huve," lisas audiitor.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.