Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  "Ma pole volitatud kommenteerima, kes on Julianuse omanikuks"

  Eesti tuntuim võlgade sissenõudja Julianus Inkasso kuulub nüüd LHV Panga esindajakonto taha peitunud investoreile, kes on võlgade sissenõudmisse investeerinud üle 100 miljoni krooni. Julianus Inkasso juht Ülar Mäepalu pole aga nõus saladuseloori kergitama.

  Järgneb intervjuu Julianus Inkasso juhi Ülar Maapaluga:
  Millega tänavu kevadel loodud ja seejärel Julianus Grupi nime kandev osaühing, mille juhatuses Silver Eensaar ainuisikuliselt on, tegelema hakkab?
  Julianus Grupi ainus tegevus on minu teada OÜ Julianus Inkasso ja OÜ Aktiva Finantsi osaluse hoidmine.
  Millal Julianus Grupp aktiivset tegevust alustab?
  Kuna vastavalt põhikirjale on tegemist valdusettevõttega, siis see ongi ettevõtte tegevus.
  Kuiidas on praegune Julianus Grupp ja endine Julianus Grupp, praegune ICE Credit Group ning nende tegevus omavahel seotud?
  ICE Credit Group tegutses selle nime all alates 2007. aastast ning laiendas lisaks inkassoärile tegevust ka muudesse valdkondadesse, sh laenuärisse. ICE Credit Group soovis jääda edasi Krediidikassa omanikuks ning inkassotegevusega seotud ärid müüdi Julianus Grupile.
  Äriregister näitab, et Julianus Grupp kuulub LHV Pangale. LHVst öeldi, et selle firma osakud on lihtsalt nende pangas oleval esindajakontol. Kellele Julianus Grupp praegu kuulub?
  Julianus Grupp on pidevalt suuri rahalisi vahendeid nõudev äri ning selle heast käekäigust on huvitatud mitmed isikud. Ma ei ole volitatud kommenteerima, kes on praegu Julianus Grupi omanikuks. Osaniku õigusi teostab poolte kokkuleppel LHV Pank.
  Miks ICE Credit Groupi majandusaruannet äriregistrile veel esitatud pole?
  Majandusaasta aruanne ei ole senini veel valmis. Loodame selle lähiajal lõpetada
  Mis inkassoturul mullu toimus ja mida võlgade sissenõudmises 2010. aastaks prognoosite?
  Inkassoturul algas langus 2009. aastal, mil klientide krediidi maht ja krediidipoliitika majanduskeskkonna muutustest tingituna muutus. Kogu 2010 aasta on toimunud kohanemine uue olukorraga.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.