Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nordea Eesti tulud paisusid 30%

  Nordea Eesti jätkab stabiilset kasvu - võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on Nordea kasum kolmekordistunud ning ettevõtte kogutulud suurenenud 30%, moodustades kokku 827 miljonit krooni.

  „Nordeast on saanud Eestis suur pank,“ lausus Nordea Eesti juhataja Vahur Kraft. „Tänu stabiilsele tulude kasvule on Nordea, vastupidiselt üldiselt majanduses toimuvale, investeerinud universaalpanga toodetesse, teenustesse ning IT-süsteemidesse, et olla oma klientidele põhipangaks ja tagada valmisolek euro tulekuks.“
  Krafti sõnul on stabiilne tulude kasv ning riskide hindamine nii majandustõusu kui ka -languse ajal taganud Nordea Panga usaldusväärsuse ja kindluse nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. „Tulenevalt meie kontserni suurusest oleme stabiilsed, usaldusväärsed ja ettearvatavad, mis annab klientidele kindluse meiega äri ajamisel. Nordea kasumi mitmekordistumine on tingitud nii stabiilsest tuludekasvust kui ka laenukahjumite vähenemisest, samuti on majanduse stabiliseerudes näha selgelt Nordea klientide aktiivsuse kasvu meie toodete ja teenuste kasutamisel,“ märkis Kraft ning lisas, et Nordea on Eestis varade mahult kolme suurema panga hulgas.
  „Nordea klientide arv on kasvanud 24 980 võrra, internetipanga kasutajate arv on tõusnud 15 467 kliendi võrra ning investeerimistoodetest on näiteks võlakirjade müük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga hüppeliselt kasvanud,“ tõi Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft näiteid panga kasvust nii toodete kui ka klientide arvu lõikes.
  Nordea Eesti varade maht kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 8% ja moodustas septembri lõpu seisuga 48,4 miljardit krooni. Panga laenuportfell ulatus septembri lõpus 43 miljardi kroonini, kasvades aastases võrdluses 4,3%.
  Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 26 miljardit krooni, kasvades 3% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses  4% ja ulatus septembri lõpus 14,7 miljardi kroonini.
  Jätkuvalt suurenes ka Nordea Eesti klientide hoiuste maht, ulatudes septembri lõpuks üle 12,3 miljardi krooni, deposiitide maht on kasvanud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22%. Samuti on märkimisväärselt kasvanud investeerimistoodete maht, kuna  majanduse kasvuprognoos ja hoiuseintresside langus on  motiveerinud inimesi otsima atraktiivseid investeerimisvõimalusi.
  Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas aasta baasil 0,56%. Võrreldes aastataguse perioodiga on see langenud 0,32% võrra, olles jätkuvalt madalam Eesti keskmisest. Suuremad arendustööd on käesoleval aastal seotud eurole üleminekuga, nõudes mahukaid investeeringuid sularaha- ja pangatehingute IT-süsteemide arendustöödesse.
  Septembri seisuga oli Nordea Eestil 145 488 klienti, 22 kontorit, 100 sularahaautomaati ja 531 töötajat. Kvartali lõpus oli pank väljastanud 84 908 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 91 386.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
DelfinGroupi poolaasta mahud kasvasid järsult
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
AS DelfinGroupi esimene poolaasta oli ettevõtte ajaloos edukaim periood laenu väljastamisel ja kasutatud kaupade müügis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Sõjast mõjutatud Narva ettevõte saab uue omaniku
Narvas metallkonstruktsioone tootev ettevõte Fortaco Estonia emafirma kuulub veel soomlastele, aga läheb peagi Ameerika Ühendriikide investeerimisfirma omandusse.
Narvas metallkonstruktsioone tootev ettevõte Fortaco Estonia emafirma kuulub veel soomlastele, aga läheb peagi Ameerika Ühendriikide investeerimisfirma omandusse.
Soome landitootja koondab Pärnus 35 töötajat Sõda ja sanktsioonid tekitavad ebakindlust
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.