• Jaga lugu:

  Nordea Eesti tulud paisusid 30%

  Nordea Eesti jätkab stabiilset kasvu - võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on Nordea kasum kolmekordistunud ning ettevõtte kogutulud suurenenud 30%, moodustades kokku 827 miljonit krooni.

  „Nordeast on saanud Eestis suur pank,“ lausus Nordea Eesti juhataja Vahur Kraft. „Tänu stabiilsele tulude kasvule on Nordea, vastupidiselt üldiselt majanduses toimuvale, investeerinud universaalpanga toodetesse, teenustesse ning IT-süsteemidesse, et olla oma klientidele põhipangaks ja tagada valmisolek euro tulekuks.“
  Krafti sõnul on stabiilne tulude kasv ning riskide hindamine nii majandustõusu kui ka -languse ajal taganud Nordea Panga usaldusväärsuse ja kindluse nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt. „Tulenevalt meie kontserni suurusest oleme stabiilsed, usaldusväärsed ja ettearvatavad, mis annab klientidele kindluse meiega äri ajamisel. Nordea kasumi mitmekordistumine on tingitud nii stabiilsest tuludekasvust kui ka laenukahjumite vähenemisest, samuti on majanduse stabiliseerudes näha selgelt Nordea klientide aktiivsuse kasvu meie toodete ja teenuste kasutamisel,“ märkis Kraft ning lisas, et Nordea on Eestis varade mahult kolme suurema panga hulgas.
  „Nordea klientide arv on kasvanud 24 980 võrra, internetipanga kasutajate arv on tõusnud 15 467 kliendi võrra ning investeerimistoodetest on näiteks võlakirjade müük võrreldes eelmise aasta sama perioodiga hüppeliselt kasvanud,“ tõi Nordea Pank Eesti juht Vahur Kraft näiteid panga kasvust nii toodete kui ka klientide arvu lõikes.
  Nordea Eesti varade maht kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 8% ja moodustas septembri lõpu seisuga 48,4 miljardit krooni. Panga laenuportfell ulatus septembri lõpus 43 miljardi kroonini, kasvades aastases võrdluses 4,3%.
  Nordea Eesti ettevõtete laenu- ja liisinguportfell moodustas septembri lõpus 26 miljardit krooni, kasvades 3% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas aastases võrdluses  4% ja ulatus septembri lõpus 14,7 miljardi kroonini.
  Jätkuvalt suurenes ka Nordea Eesti klientide hoiuste maht, ulatudes septembri lõpuks üle 12,3 miljardi krooni, deposiitide maht on kasvanud võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 22%. Samuti on märkimisväärselt kasvanud investeerimistoodete maht, kuna  majanduse kasvuprognoos ja hoiuseintresside langus on  motiveerinud inimesi otsima atraktiivseid investeerimisvõimalusi.
  Laenukahjumite osakaal kogu portfellist moodustas aasta baasil 0,56%. Võrreldes aastataguse perioodiga on see langenud 0,32% võrra, olles jätkuvalt madalam Eesti keskmisest. Suuremad arendustööd on käesoleval aastal seotud eurole üleminekuga, nõudes mahukaid investeeringuid sularaha- ja pangatehingute IT-süsteemide arendustöödesse.
  Septembri seisuga oli Nordea Eestil 145 488 klienti, 22 kontorit, 100 sularahaautomaati ja 531 töötajat. Kvartali lõpus oli pank väljastanud 84 908 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 91 386.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Saaremaa tehasega Incap läks Helsingi börsil lendu
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.
Elektroonikatööstusettevõtte Incap aktsia võttis sel nädalal pärast poolaastatulemuste avaldamist Helsingi börsil tuule tiibadesse, kerkides enam kui 25 protsenti.