Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LG kasvatas veidi käivet

  Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte LG Electronicsi käive käesoleva aasta kolmandas kvartalis moodustas 11,3 miljardit USA dollarit, mis on 3% rohkem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Kolmanda kvartali puhaskasum oli 6,4 miljonit dollarit.

  2010. aasta kolmanda kvartali majandustulemused LG Electronics üksuste järgi:
  Koduse meelelahutuse lahenduste üksuse LG Home Entertainment Company käive suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 14% tänu suurenenud LCD-telerite müügile ja seda eriti arenevatel turgudel. Seejuures oli lameekraan telerite müügi kasv ajaloo suurim – kokku müüdi kolmandas kvartalis 6,6 miljonit telerit, mis tähendas müügis 37% kasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Kogu äriüksuse käive moodustas 4,5 miljardit dollarit ja tegevuskasum 104 miljonit dollarit.
  Mobiilkommunikatsiooni lahenduste üksus LG Mobile Communications Company müüs kolmandas kvartalis 28,4 miljonit mobiiltelefoni, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 29% vähem. Üksuse käive langes 27% seoses müügi vähenemisega arenenud turgudel. Ettevõte loodab, et LG Optimus One ja uute Windows Phone 7 opsüsteemil töötavate LG nutitelefonide turule toomine parandab lähikuudel üksuse tulemusi.
  Koduseadmete üksuse LG Home Appliance Company käive kasvas kolmandas kvartalis 2,3 miljardi dollarini (kasv 14%) ning tegevuskasum moodustas 57 miljonit dollarit. Heade tulemuste taga on müügi laiendamine Põhja-Ameerikas, Indias ja Hiinas. Ettevõtte loodab müügitulemuste kasvu jätku, seda eriti arenevatel turgudel.
  Õhukonditsioneere tootev LG Air Conditioning Company käive suurenes 0,9 miljardi dollarini (kasv 42%). LG jätkab investeeringuid B2B suunal ja panustab ka edaspidi LED valgustuse ja päikeseenergia tehnoloogiaga seotud ärisuundadesse, et tagada pikaajaline alus üksuse jätkuvaks kasvuks.
  Ärilahenduste üksuse LG Business Solutions Company käive võrreldes eelmise aastaga ei muutunud, püsides 1 miljardi dollari juures. Järgnevate kuude jooksul ootab LG aga müügi ja kasumi suurenemist tänu uute premium-klassi kuvarite, reklaamekraanide ja hotellidele müüdavate telerite turuletulekuga.
  Neljandas kvartalis on LG peamisteks märksõnadeks nutitelefonide, nano täis-LED tehnoloogia ja kasutajasõbralike energiat säästvate toodete konkurentsivõime tõstmine. Ettevõte eesmärgiks on kasumlikkuse parandamine läbi hinnauuenduste ja pikemaajaliste strateegiliste investeeringute.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.