Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Energia müük kasvas septembris 6,4%

  Eesti Energia müüs septembris 810 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 6,4 protsenti rohkem võrreldes möödunud aasta septembriga.

  Reguleeritud hinnaga ehk Eesti suletud turul müüs Eesti Energia septembris 395 GWh elektrienergiat, mis on 25,2% vähem võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Reguleerimata hindadega ehk avatud turgudel ja elektribörsidel müüs energiaettevõte septembris 415 GWh ehk 78,3% rohkem kui mullu samal kuul.
  Eesti jaeturu klientidele ehk nii suletud kui ka avatud turu klientidele müüs Eesti Energia septembris kokku 436 GWh elektrienergiat, mis on ühe protsendi võrra rohkem kui aasta tagasi. Lätis langes müük kümne protsendi võrra ja kokku müüdi jaeklientidele Lätis 26 GWh elektrienergiat. Leedus moodustas elektrienergia jaemüük septembris 33 GWh. Eelmisel aastal oli Eesti Energia jaemüük Leedus alla 1 GWh.
  Septembri müügile mõjus positiivselt jätkuv tööstustoodangu mahu kasv Eestis ja majanduse taastumine, teatas energiafirma.
  Elektrienergia müüki Eestis on mõjutanud elektrituru reaalne avamine ja elektribörsi Nord Pool Spot Estlink hinnapiirkonna käivitumine alates 2010. aasta 1. aprillist. Leedu jaemüüki mõjutavad 2010. aastaks sõlmitud müügileping, BaltPool elektribörsi käivitamine seoses elektrituru avamisega 2010. aasta alguses ja uute jaeklientide lisandumine Leedu avatud elektriturul.
  Elektrienergia keskmine müügihind Eesti suletud turul ilma võrguteenusteta oli septembris 482 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh). Keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Estlink hinnapiirkonnas oli septembris keskmiselt 792 kr/MWh ning Nord Pooli Soome hinnapiirkonnas 801 kr/MWh.
  Eesti Energia tootis septembris 18 200 tonni (117 000 barrelit) vedelkütuseid, mis on 63,4% rohkem kui möödunud aasta septembris. Tootmismahtude kasv on tingitud suuremast seadmete töösoleku ajast ja erinevusest remondigraafikutes, kinnitas Eesti Energia.
  Põlevkivist toodetud vedelkütuste müügihinda mõjutab läbi kütteõli maailmaturuhinna toornafta maailmaturuhind – septembris oli Brent toornafta keskmine hind 59,9 eurot barreli eest, mis on 28,8% rohkem võrreldes eelmise aasta septembriga.
  Soojusenergiat müüs Eesti Energia septembris 18 GWh, mis on 3,5% rohkem kui mullu samal kuul.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.