• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV ja Nordea haarasid enim kliente

  Pensionifondi vahetamisega said uusi kliente enim juurde AS Nordea Pensions Estonia ja LHV Varahaldus.

  Arvuliselt kogus kõige rohkem uusi kliente möödunud liitumisperioodil AS LHV Varahaldus ja kaotas AS Swedbank Investeerimisfondid. 
  Möödunud perioodil otsustas 76 371 inimest vahetada oma pensionifondi, neist 38 200 vahetas senised pensionifondi osakud uue fondi vastu ning 39 511 suunasid ainult sissemaksed uude fondi. Aasta tagasi soovisid pensionifondi vahetada 60 770 inimest. Pensionifondi vahetamise avaldusi võeti vastu oktoobri lõpuni, fondi vahetus jõustub 1. jaanuarist 2011.
  "Sissemaksete ümbersuunajad suhtena kõikidesse liitujatesse on püsinud enam vähem muutumatuna alates 2004. aastast jäädes 7-9% vahele. Möödunud aastast hakkas maksete suunajate hulk kasvama, tõustes 10%ni (üle 56 000 inimese), ulatudes tänavu 12%ni (71 765 inimest). Osakute vahetamine on pidevalt kasvanud - 2009. aastal vahetas 5,1% liitujatest pensionifondide osakuid ning käesoleval aastal 6,1%," ütles Eesti Väärtpaberikeskuse tegevjuht Julia Segerkrantz.
  Pensionifondi vahetajate seas olid populaarsemad progressiivse ja agressiivse strateegiaga fondid, eelkõige LHV Pensionifond L (lisandus 11 817 inimest) ja Swedbank Pensionifond K4 (lisandus 5 094 inimest). Progressiivse fondi kasuks otsustas käesoleval perioodil kokku 73% ja agressiivse strateegiaga fondi valis 15% pensionifondi vahetajatest.
  Vahetatud osakute väärtus on 2010. aastal 1 104 miljoni kroonini (2009: 950 miljonit krooni).  
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.