Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tele2 jätkab mässumeelset teed Eesti turu tipu suunas

  Intervjuu Tele2 Kesk-Euroopa ja Euraasia piirkonna juhi Niklas Sonkiniga.
  Millised on Tele2 plaanid Eestis?
  Tuleme juba sel nädalal turule millegi uuega, mille kohta praegu midagi rohkemat öelda ei saa.
  Tele2 on olnud küllaltki agressiivne klientide püüdmisel, kas jätkate samas vaimus?
  Jah. Me oleme alati tegutsemisele orienteeritud, vapper, kuid läbipaistev ja usaldusväärne. Me jätkame positiivses mõttes veidi mässumeelset ja väljakutsuvat tegutsemist ka edaspidi. Selle aasta jooksul oleme Eestis juurde võitnud 25 000 klienti.
  Kas olete Tele2 Eesti kolmanda kvartali 4% käibe kasvuga rahul?
  Oleme kolmanda kvartali tulemustega rahul ning võrreldes eelmise aastaga oleme hakanud kasvama. Osaliselt on see üldise majanduse paranemise tulemus, kuid suuresti seetõttu, et meil läheb hästi ja me parandame oma kvaliteeti. Ma tean, et Tele2-l pole Eestis alati olnud korralik võrk, kuid viimase kolme aasta jooksul on meil olnud väga hea leviala ja kvaliteet.
  Millal Tele2 ärikliendid saavutavad sama suure rahulolu nagu erakliendid?
  Tele2 on olnud tugev eraklientide turul, mitte ainult Eestis, vaid ka kõikidel teistel turgudel, kuid me pole olnud nii tugevad ärikliendi segmendis. Me otsustasime paar aastat tagasi, et investeerime rohkem paremasse ärikliendi teenindusse, ning nüüd näeme tulemust. Me usume, et B2B segment üldiselt, mitte ainult Eestis, on Tele2 jaoks võimalus ning me kasvame seal kindlasti. Me peame äriklientide usalduse ära teenima, kuid see võtab aega.
  Kas Tele2 võib sarnaselt Rootsiga 4G võrgu ehitamisel Eestis koostööd teha mõne konkurendiga?
  See on võimalus, mida peame kaaluma. Millise konkurendiga me võime Eestis koostööd teha, ei soovi ma kommenteerida. Kuid see on pikaajaline investeering.
  Millal saab Tele2st Eesti turuliider?
  Seda on keeruline öelda. Me austame oma konkurente Eestis. Kuid paljudel turgudel, kus me tegutseme, oleme saavutanud juba positsiooni number üks - Lätis ja Leedus oleme juba esimesed, kui võrrelda kliendiarvu. Samuti paljudes Venemaa regioonides. Kindlasti on see pikaajaline eesmärk, kuid mul pole kristallkuuli ning ma ei hakka ühtegi kuupäeva ega aastat pakkuma. Usun, et igas valdkonnas on ettevõtete eesmärk saada number üheks, ning meie pole erand.
  Millal Eesti mobiilsideoperaatorid lõpetavad parima kvaliteedi ja leviala sõja?
  Me ei usu, et me oleme kunagi öelnud, et meil on parim kvaliteet, kuid meil on kvaliteet, mis on piisavalt hea meie klientidele. Lõpuks on kõikidel operaatoritel korralik võrgustik ning see omab tähtsust üha vähem - see on hügieenifaktor, mis lihtsalt peab olemas olema. Sealt edasi konkureerime me hinna ja teenustega. Konkurents liigub puht tehnilisest võidujooksust teistesse valdkondadesse.
  Mis on tulevikus telekommunikatsiooni valdkonnas suurim tuluallikas?
  Kõneäri jääb pikaks ajaks suurimaks käibe allikaks, kuid me näeme tugevat paranemist andmekasutuses. See kasvab hoogsalt igal turul, kus me tegutseme. Kindlasti see, kuidas inimesed kasutavad tulevikus telekommunikatsiooniteenuseid, muutub, hakatakse kasutama nutitelefone igasuguste rakendustega, mõned neist on kasulikud, kuid mõned neist on puhtalt meelelahutuslikud. Kuid me näeme andmete kasutamise suurt kasvu.
 • Hetkel kuum
IT-ettevõtte juht: tehisaru tuleb taltsutada
Tehisintellekt, mis tänavu hakkab mõjutama mitut valdkonda meditsiinist julgeoleku ja keskkonnani, aitab teha hüppe, mis toob Eesti taas digitaalse arengu eesliinile, kirjutab Tietoevry Create’i Baltikumi juht Valērija Vārna.
Tehisintellekt, mis tänavu hakkab mõjutama mitut valdkonda meditsiinist julgeoleku ja keskkonnani, aitab teha hüppe, mis toob Eesti taas digitaalse arengu eesliinile, kirjutab Tietoevry Create’i Baltikumi juht Valērija Vārna.
Nõrk tehnoloogiasektor surus USA turud taas langusele
Kuna tehnoloogiasektor ilmutas nõrkust, siis langesid langesid kolmapäeval taas kõik kolm suurt USA indeksit: Nasdaq kukkus kõige rohkem -1,15%, S&P 500 odavnes -0,58% ning Dow 30 taandus -0,12%. Indeksid langesid neljandat päeva järjest, mis tähendab pikimat kaotuste seeriat alates jaanuarist.
Kuna tehnoloogiasektor ilmutas nõrkust, siis langesid langesid kolmapäeval taas kõik kolm suurt USA indeksit: Nasdaq kukkus kõige rohkem -1,15%, S&P 500 odavnes -0,58% ning Dow 30 taandus -0,12%. Indeksid langesid neljandat päeva järjest, mis tähendab pikimat kaotuste seeriat alates jaanuarist.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Uus linnavõim vahetas välja Tallinna Hambakliiniku nõukogu ja juhi
SA Tallinna Hambakliiniku nõukogu kutsus alates tänasest tagasi juhatuse esimehe Maksim Volkovi, kelle juhitud linnaasutuses paljastas audit autoritaarse juhtimise ja lepingud omadega.
SA Tallinna Hambakliiniku nõukogu kutsus alates tänasest tagasi juhatuse esimehe Maksim Volkovi, kelle juhitud linnaasutuses paljastas audit autoritaarse juhtimise ja lepingud omadega.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Viljar Arakas ja Robert Kitt said eelarvenõukokku
Eesti Panga nõukogu nimetas teisipäeval toimunud istungil ametisse Eesti eelarvenõukogu uue koosseisu, mis alustab tööd mai keskpaigas.
Eesti Panga nõukogu nimetas teisipäeval toimunud istungil ametisse Eesti eelarvenõukogu uue koosseisu, mis alustab tööd mai keskpaigas.
Ulub koos huntidega: Wolf Groupi kaks tütart tegutsevad Venemaal rahulikult edasi
Eesti ehitusvahutootja Wolf Group jätkab äri Venemaal: Delovõje Vedomosti veendus, et mõlemad ettevõtte tütarfirmad tunnevad ennast hästi, nimetavad sõda spetsoperatsiooniks ja plaanivad aktiivselt Narva jõe taga areneda.
Eesti ehitusvahutootja Wolf Group jätkab äri Venemaal: Delovõje Vedomosti veendus, et mõlemad ettevõtte tütarfirmad tunnevad ennast hästi, nimetavad sõda spetsoperatsiooniks ja plaanivad aktiivselt Narva jõe taga areneda.