11. november 2010 kell 8:17

Siemens nuumab investoreid dividendidega

Euroopa suurima majanduse üks suurimaid ettevõtteid Siemens teatas plaanist tõsta dividendid 2,70 euro peale, mis ületab ka kõige optimistlikemaid prognoose.

See on Euroopa suurima konglomeraadi esimene aastase dividendi tõus pärast 2007. aastat, kui aktsia kohta maksti 1,60 eurot, vahendab Reuters. Siemensi poolt väljakäidud summa ületab Reutersi poolt küsitletud analüütikute kõige optimistlikumat prognoosi 30 sendiga ning üldist prognoosi peaaegu poolega.

Kuulmisaparaatidest ja elektripirnidest kuni kiirrongide ja tuulegeneraatoriteni tootev firma fiskaalse neljanda kvartali tegevuskasumiks kujunes 1,1 miljardit eurot, mida on 45% vähem, kui aasta tagasi. Tulemused aga ei ole sedavõrd hullud, sest analüütikud prognoosisid 59-protsendilist langust.

Siemensi aktsia hind tõusis esimestel hommikutundidel 2,7%, 85,4 euroni.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum