• Jaga lugu:

  2000 töövarju tutvub täna päris tööeluga

  Täna on töövarjupäev, mille raames tutvuvad enam kui 2000 gümnasisti üle Eesti n-ö päris tööeluga.

  Töövarjupäeval avab oma uksed noortele igal aastal umbes tuhat ettevõtet ja organisatsiooni. Täna saavad varjutatud näiteks peaminister Andrus Ansip, majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Swedbank Eesti peadirektor Priit Perens, mitmed tuntud ettevõtjad – Andrei Korobeinik, Peeter Rebane, Anni Arro.
  Ettevõtja Peeter Rebase sõnul on kiiresti muutuv maailm loonud olukorra, kus koolipingis õpitava ja reaalsuse vahel võivad pahatihti olla üha suuremad käärid. "Hea haridus on väga oluline, kuid praktilise kogemuseta kahaneb ka selle väärtus. Põnev on selles projektis osaleda ning ka ise tänaste keskkooliõpilaste maailmavaatest osa saada," põhjendas Rebane kaasalöömist töövarjupäeval.
  Swedbanki ettevõtete finantseerimise divisjoni juhi Tauno Vanaselja sõnul on pank aastaid kaasanud töövarjupäeval noori pangatöösse, et nad saaksid aimu sellest, kuidas käib n-ö päris töö tegemine ning milline näeb välja ühe ettevõtte tagatuba. "Teeme koostööd Junior Achievementiga eesmärgiga ärgitada noorte inimeste ettevõtlikku meelt," lisas ta.
  Töövarjupäev on Junior Achievement Eesti programm, mis annab gümnaasiuminoortele võimaluse vaadata lähedalt täiskasvanud inimese tööpäeva. Kogetu annab noorele aimu, milliseid oskusi, teadmisi ja isikuomadusi on teda huvitavas elukutses vaja ning annab kindluse tema karjäärivalikutes.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Nasdaqi indeks ainukesena plussis
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
USA börsil lõppes päev kahetiselt, kui investorid analüüsisid tehnoloogiahiidude tulemusi ning Föderaalreservi avaldust, vahendab Reuters.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.