Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börs: Pinged Koreade vahel kandusid ka Wall Streetile

  Esmaspäev algas uniselt, Ühendriikide aktsiaturgudel oli madal kauplemisaktiivsus ning lühendatud nädalalt polnud oodata ei suuri uudiseid ega muutusi. Täna  sattusid aga maailma peamised börsid Aasias, Euroopas ja ka USA-s tugevasse langusesse, kui levis uudis, et Põhja Korea ründas Lõuna Korea saart.

  Põhja Korea suurtükirünnakus Lõuna Korea saarele sai surma kaks ja vigastada mitu sõdurit. Saare elanikud evakueeriti. Sõjaline manööver viis maailma peamised aktsiaturud tugevasse langusesse Ühendriikide dollar tugevnes ja toornafta hind kukkus päeva esimeses pooles 80,28 dollarile.
  Eile hilisõhtul avaldas  kvartalitulemused ja tulevikuprognoosi tehnoloogiagigant Hewlett-Packard. Ettevõtte kasum kerkis eelmises kvartalis 5,2 protsenti 2,54 miljardi dollarini, mis teeb 1,1 dollarit aktsia kohta. HP käive kasvas 8.1 protsenti 33,3 miljardi dollarini, analüütikud prognoosisid 32,8 miljardi dollarist käivet. Väga optimistlik oli ka tulevikuprognoos. HP ootab 2011 aastal müügikäibeks 132-133,5 miljardit dollarit.
  Täna on suurimad kukkujad Nokia ADR -3,7 protsenti, Oracle -2,75 protsenti ja eBay -2,71 protsenti. Väheste tõusjate sead on Hewlett-Packard +1,23 protsenti, Pfizer +0,48 protsenti ja Altria Group +0,29 protsenti.
  Täna võidutseb kuld, maailma poliitiline ebastabiilsus viis väärismetalli hinna teisipäeva pärastlõunaks 1,5 protsenti ülespoole 1378 dollarini. Toornafta hind on täna kukkunud 0,16 protsenti 81,61 dollarini.
  Peamised aktisaindeksid on täna tugevas languses, Dow -1,26 protsenti, Nasdaq -1,52 protsenti ja S&P500 -1,34 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Andre Nõmm: kapitalism ei lakka rohepöörde tõttu olemast
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Enne, kui ESG investeeringud temperatuuri jahutama hakkavad, võivad nad vahel liiga kuumaks kütta ühte ja sama alusvara, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Andre Nõmm
Investori nädal: LHV uus nimiväärtus, USA tööhõive määr on taastumas
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
LHV Groupi aktsiate nimiväärtuse muutmise tõttu täna LHV aktsiatega kaubelda ei saa. USA börsil on täna kauplemispüha.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Idufirmade juhid energiakriisist: talv võib tarbimise isu ära võtta
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuleva talve üleelamine tuleb paras katsumus, nendivad energeetikaga seotud iduettevõtete Gridio, Fusebox, Sunly, Roofit.solar ja Fermi Energia juhid. Nad lahkavad, mis aitaks üha süveneva energiakriisi ajal pinnal püsida.
Tuntud varuosafirma vahetas suuromanikku
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.
Balti Autoosade suuromanik, Soome ja Eesti juhtiv auto varuosade müüja Koivunen saab uue omaniku.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.