Anne Oja • 24. november 2010 kell 11:41

Vene riigi kontrolli alla

Vene riigile kuuluv Venemaa väliskaubanduspank VTB peab läbirääkimisi, et võtta üle 46% ulatuses Moskva linnale kuuluv Moskva Pank, kelle omanduses on Eestis Krediidipank.

Läbirääkimisi Moskva linnavalitsusega kinnitas uudisteagentuurile Itar-Tass Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin ja see tõendab viimase aja suurima pangandustehingu ettevalmistamist Venemaa pangandusturul.

"46% Moskva panga aktsiate müük VTB-le on praegu arutusel," ütles Kudrin täpsustades, et esialgu on kõne all vaid Moskva linnale kuuluva aktsiapaki müük. Tehingu toimumine sõltub siiski müüja seatud tingimustest, lisas rahandusminister.

Esmakordselt mainiti Moskva panga ostu-müügitehingu ettevalmistamist Vene meedias 15. novembril, kuid ametlikult seda keegi ei kinnitanud. Juttu on olnud ka aktsiate müügist, mis kuuluvad panga tippjuhtkonnale.

Hetkel kuum