Krediidipank läheb šveitslasele

Kadrin Karner 16. november 2011, 10:53

Eile allkirjastasid Krediidipanga aktsionärid panga aktsiate ostu-müügilepingud, uueks suuromanikuks saab Šveitsi ettevõte RLS Finance SA.

Lisaks Moskva Pangale müüvad oma osaluse Krediidipangas ka kaks Küprose firmat - Lazuron Investments Ltd ja Olix Holding Ltd ning panga juhtide ettevõtted Firmex Investeeringud ja Genovia Invest. Kõnealused tehingud lõpetavad ärivaidluse Krediidipanga aktsiate müügi üle Moskva Panga endise presidendi Andrei Borodini poolt.

Allkirjastatud lepingud annavad Moskva Pangale võimaluse vaidlusalused aktsiad taasomandada. Lepingute järgi müüb Moskva Pank aktsiad Šveitsi ettevõttele RLS Finance SA ehk RLS Finance SA-st saab Krediidipanga suurim aktsionär 44%-se osalusega.

RLS Finance asub Genfis ja on sealsesse äriregistrisse kantud 1968. aastal. Ettevõtte peamisteks tegevusaladeks on finantsvahendus, varahaldus, investeeringute juhtimine ja tehingud ärikinnisvaraga.

Šveitsi kompanii tuumikaktsionär on rahvusvahelise haardega ettevõtja Riccardo Tattoni, kel on majandusteaduste doktori kraad 1976. aastast ja kes on töötanud panganduses enam kui 30 aastat. Šveitsi juhtiva majanduslehe Bilan andmetel kuulub Riccardo Tattoni 300 jõukama Šveitsi ettevõtja hulka.

Krediidipank on üks Eesti vanimatest siiani tegutsevatest kommertspankadest, pakkudes oma teenuseid 1992. aastast. Pank pakub kõiki levinumaid pangateenuseid nii eraisikutele kui väikestele ja keskmistele ettevõtetele 11 linnas üle Eesti, samuti Lätis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. November 2011, 19:02
Otsi:

Ava täpsem otsing