Anne Oja • 24. november 2010 kell 17:38

Rüütel: Iirimaa abistamine annab Eestile euro-õppetunni

Eesti Hasartmängude Korraldajate Liidu tegevjuht Tõnis Rüütel ütles, et kui siiani on Eestis tahetud näha vaid euroalaga liitumise positiivseid külgi, siis Iirimaa päästmine annab korraliku õppetunni.

"Hasardist (kui hättasattumise põhjusest – toim) haagiksin Iirimaa kohe lahti," arutles Rüütel. "Pigem on abistamine Eestile esimene tõsine proovikivi, mis näitab, et ühisvaluutal pole ainult rõõmud, vaid ka mured."

Rüütel lisas: "Vaadates Eesti SKPd, on iga väljaantud raha palju, ka kaks krooni või nagu moodsamal ajal öeldakse, 2 eurot. Kui midagi on aga kokku lepitud, tuleb seda ka teha."

Rüütel oli samas seisukohal, et majanduse aukuajamine ei too ühelegi riigile au, aga positiivse küljena laiendab Iirimaa abistamine Eesti silmaringi ning annab hea ülevaate, mis asi see eurotsoon üldse on.

Hetkel kuum