Anne Oja • 25. november 2010 kell 15:22

LHV: Selver naasis 2007. a kasumlikkuse juurde

Selver näitas viimati nii kõrget kasumimarginaali 2007. aastal, kommenteeris LHV analüütik Nils Vaikla Tallinna Kaubamaja tänast börsiteadet.

Järgneb Nils Vaikla kommentaar. 

Tallinna Kaubamaja tegi finantstulemuste osas märkimisväärse pöörde juba teises kvartalis, kolmandas kvartalis jätkas ettevõte heade majandustulemuste näitamist, seega avaldatud kvartalitulemused olulisi üllatusi meile ei pakkunud. Nii ettevõtte ärikasum kui ka puhaskasum vastasid üsna täpselt meie prognoosidele. Kvartali müügitulemused avaldas Kaubamaja juba eelmisel kuul. Nii bruto- kui ka ärikasumi marginaal paranesid veelgi. Mõnevõrra madalama puhaskasumi eelmise kvartaliga võrreldes põhjustas dividendi tulumaks poole miljoni euro ulatuses. Aastatagusega võrreldes suurenes ärikasum kolm korda.

Segmentide võrdluses teenis korralikku kasumit jätkuvalt Selver, mis viimati näitas nii kõrget ärikasumi marginaali 2007. aastal. Majanduslangusest taastumine on olnud kiire. Kõrge kasumlikkuse taga on langenud püsikulud ja efektiivsuse kasv tööjõukuludes, olulist rolli on kindlasti mänginud tarbijate suurenenud ostuvõime. Kaubamajade ja jalatsikaubanduse ärisegment lõpetasid kvartali puhaskahjumis, mille põhjuseid võib otsida hooajaliselt nõrgast kvartalist. LHV on andud Tallinna Kaubamaja aktsiale Osta soovituse, sest usume, et tarbimise taastumine peegeldub ettevõtte finantstulemustes ja aktsiahinnas.

Hetkel kuum