Silvia Kruusmaa • 26. november 2010 kell 11:02

Tõnis Palts: 2/3 valdadest tuleks kohe laiali peksta 

Ärimees ja poliitik Tõnis Palts leiab, et suur osa praegustest valdadest tuleks majanduslikel kaalutlustel kiiresti kaotada ning ka keskvalitsusel ei maksa luua illusioone oma mõjuvõimust Euroopa tasandil.

"Valdasid on meil täiesti ülearu palju. Kui majanduspoolt vaadata, siis - vabandage väljendust - 2/3 valdadest tuleks laiali peksta. Tänase majanduspoliitka valguses ei saa enam kehtida kunagised kihelkonna piirid, kus hobusega pidi saama hommikul vallamajja ja õhtul tagasi," ütles riigikogu valimistel Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) nimekirjas kandideeriv Tõnis Palts Klassikaraadio saates "Räägivad".

Valdade liitmise ainsa negatiivse kõrvalmõjuna nägi endine Tallinna linnapea, rahandusminister ja riigikogu liige Palts seda, et juhtimine läheb natuke inimesest kaugemale.

Hetkel kuum