Raivo Sormunen • 30 november 2010

Eesti tütarfirma jõudis Moskva börsile

Eestis registreeritud ASile EPhaG kuuluv tütarfirma JSC Pharmsynthez (Pharmsintez) jõudis 25. novembril Moskva MICEX börsile.

Pharmsyntez emiteeris möödunud nädalal 22 miljonit aktsiat, mis moodustasid 31% ravimifirma aktsiakapitalist ning mis aitas tõsta firma emissioonijärgse turuväärtuse 1,7 miljardi rublani (628 miljoni kroonini).

75% AS EPhaG aktsiatest kuulub rahvusvahelisele investeerimisfondile Amber Trust II S.C.A. Investeerimisfond Amber Trust II omab Eestis osalust firmades: Premia Foods, Elke Grupi, Tallink Grupp ja Toode.

Amber Trusti esindajatena on uue börsifirma nõukogus Indrek Kasela ja Erik Haavamäe.

JSC Pharmsyntez möödunud aasta 12 kuu auditeeritud käive oli 228,4 miljonit rubla ja kulumieelne ärikasum 35,3 miljonit rubla. Firma väärtpaberite müüki korraldanud Alor Invest ootab ravimifirmale selleks aastaks 271,6 miljoni rublast käivet ja 65,8 miljonit rubla kulumieelset ärikasumit.

Hetkel kuum