• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tulika Takso: sidekatkestus tõi Kiisu eetrisse

  Meie Kiisu (taksodispetšer – toim.) on sunnitud tööd tegema nagu 60ndatel aastatel – paber ja pliiats laual ning klapid peas, kirjeldas ASi Tulika Takso juhatuse esimees Anne Rebane olukorda, mille põhjustas EMT mobiilside katkestus.

  „Kõige suurem mure on see, et meil on maas autode positsioneeringu süsteem,“ kurtis Rebane. „Kaasaegne taksojuhtimisesüsteem on selline, et autod saadavad signaale oma asukohast ja autodele saadetakse tellimusi laiali. Meil see pilt praegu täiesti puudub.“
  Rebane lisas, et õnneks pole nad äririski arvestades jäänud lootma vaid n-ö hääletu eetri süsteemile, vaid on taksodesse alles jätnud ka raadiojaamad ehk juhid teatavad dispetšerile oma auto numbri ja selle, kus nad parasjagu on.
  Rebase sõnul oli kõige hullem aeg täna siis, kui nad ei saanud tagasi helistada neile klientidele, kes olid jõudnud enne sidekatkestust takso tellida. „Me ei saanud kliendile mobiilile tagasi helistada, et teatata näiteks takso hilinemisest,“ rääkis Rabane. „Kuna tellimusi tuli hakata käsitsi töötlema, võttis see aega ning tellitud takso ei pruukinud õigeks ajaks kohale jõuda.“
  Rebane ütles, et kindlasti on nad tänase sidejama pärast vähem kliente teenindanud, kui oleks võinud teenindada. „Ja kui tuleb veel õhtune tipptund kella poole nelja paiku, siis ilmselt läheb ootejärjekord veel pikemaks,“ muretses Rebane. „Inimestel ei õnnestu taksot tellida, sest meil ei õnnestu eest töid ära anda. Ja kui arvestada, et üldiselt on kolmapäev ja lumesajune päev tavaliselt päevad, mil inimesed rohkem taksoga sõidavad, siis klientide mingi kaotus kindalasti on.“
  Rebane lisas, et küllap nad hiljem löövad ka kahjud kokku, kuid praegu ootavad nad eelkõige informatsiooni, millal sidesüsteem taas korda võiks saada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
November oli Tallinna lennujaamale oodatust parem
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.
Novembris läbis Tallinna lennujaama 164 126 reisijat. Võrreldes pandeemiaeelse tasemega on nõudlus alates märtsist järk-järgult taastunud, jõudes novembrikuus 68% juurde tavapärasest mahust. Regulaarlendude keskmine täituvus oli novembris 58%, teatas lennujaam.