Katariina Krjutškova • 1. detsember 2010 kell 14:54

Vaata, kes on valimistel Reformierakonna esinumbrid  

Reformierakond avalikustas täna tuleva aasta märtsi 2011. aasta võimalikud esikandidaadid.

Peaminister ja erakonna esimees Andrus Ansip on esikandidaat Harju- ja Raplamaal, sotsiaalminister Hanno Pevkur Lääne-Virumaal, välisminister Urmas Paet Tallinnas Mustamäe ja Nõmme linnaosas, keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal, teatas erakond.

Rahandusminister Jürgen Ligi on erakonna esikandidaat Järva- ja Viljandimaal, kultuuriminister Laine Jänes Tartumaal ning justiitsminister Rein Lang Pärnumaal.

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland kandideerib Ida-Virumaa esinumbrina. Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas on Tallinna Haabersti, Põhja-Talinna ja Kristiine linnaosa esikandidaat, riigikogu esimene aseesimees Keit Pentus aga Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa esikandidaat. Riigikogu liige Igor Gräzin on Jõgeva- ja Tartumaa esinumber ning Tallinna linnavolikogu liige Valdo Randpere Võru-, Valga- ja Põlvamaa esikandidaat.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk selgitas Äripäevale, et reformierakonna lõplik valimisnimekiri ja kandidaatide järjestus selgub sisevalimiste tulemusena. Sisevalimised algavad 6. detsembril 2010 ja lõplik kandideerijate nimekiri kinnitatakse 15. jaanuaril 2011 erakonna üldkogul.

Hetkel kuum