Anu Jõgi • 9. jaanuar 2011 kell 10:41

Vaata sotside esinumbreid

Eile toimunud Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Harju- ja Raplamaa piirkonnaorganisatsioonide koosolekul kinnitati erakonna esinumbriteks riigikogu valimistel erakonna aseesimehed Urve Palo ja Karel Rüütli, näitleja Liina Vahtre ja endine põllumajandusminister Tiit Tammsaar.

„Harju- ja Raplamaa elanike arv on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud eelkõige noorte perede arvel, kuid riik ei ole vaatamata ilusale retoorikale tegelikule olukorrale järele jõudnud. Me peame perepoliitikas mõtlema valimistsüklist kaugemale ja tegema otsuseid, mis perede turvatunnet kasvataksid,“ ütles Urve Palo. „Järgmise riigikogu üks olulisemaid ülesandeid on see, kuidas tekitada välismaale õppima ja töötama läinud noortes soov kodumaale tagasi tulla ja oma elu Eestiga siduda,“ ütles Karel Rüütli. Urve Palo sõnul paistab sotsiaaldemokraatide Harju- ja Raplamaa nimekiri silma naiskandidaatide tugevuse poolest – 16 kandidaadist on kuus naist. „Lisaks poliitikas uutele tegijatele kandideervad meie nimekirjas ka legendaarne poliitik Andra Veidemann, geoloogiaprofessor Rein Einasto ja endine Rapla maavanem Tõnis Blank,“ lisas Palo.

Kandidaatide üldnimekirja kinnitab Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimiskogu 16. jaanuaril.

Hetkel kuum