• Jaga lugu:

  "Laenuintressimäär oluliselt ei tõusnud"

  Baltika Grupi finantsjuht Ülle Järve sõnul ei tõusnud ettevõtte laenuintressimäär pärast laenude refinantseerimist oluliselt. Täpse intressimäära lubas Baltika investoritele avaldada neljanda kvartali aruandes.

  Baltika Grupp teatas täna Tallinna börsile, et refinantseeris novembris AS-ga Swedbank ning Nordea Bank Finland Plc  Eesti filiaaliga laenulepinguid kogumahus 268 miljonit krooni ning garantiilimiitide lepingud kogumahus 45 miljonit krooni tähtajaga 2014. aasta lõpp.
  Laenude refinantseerimise tulemusel vähenes Baltika Grupi lühiajaliste laenude suhe praeguselt 40 protsendilt 5 protsendini.
  Baltika finantsjuhi sõnul vastasid laenude restruktureerimise tasud turutingimustele.
  Uue laenuportfelli keskmist intressimäära ei soovinud Järv täpsemalt kommenteerida kuid ütles, et kuna ettevõttel oli üleval nii kõrgete kui ka madalate intressimääradega laene siis keskmised intressimäärad oluliselt nende jaoks ei tõusnud.
  Järv lubas avaldada laenulepingute kohta detailsema informatsiooni Baltika neljanda kvartali aruandes.
  Sõlmitud garantiilimiidi lepingud olid Baltikal kasutusel ka enne uute lepingute sõlmimist. „Neid pikendati varem aasta kaupa, nüüd on garantiilimiidid pikaajalised. Tegemist on bilansivälise tootega, limiidi piires saab Baltika väljastada näiteks  kaubanduskeskustele rendi maksete garantiisid ja anda hankijatele läbi panga maksegarantiisid ning avada LC-d (letter of credit- akreditiive).
  Baltika Grupil oli 9 kuu lõpu seisuga 315,7 miljoni krooni eest intressikandvaid võlakohustusi (sh. 308,9 miljoni krooni eest pangalaene). Pangalaenude intressimäär kõikus 1 kuu Euribor +3% ja 7,57% vahel ning 2009. aasta esimese üheksa kuuga kulus intressikuludeks kokku 13,8 miljonit krooni (3,3 miljonit krooni enam kui aasta eest).
  Baltika aktsia on täna kella 15:00 tõusnud Tallinna börsil 3,7%, tasemeni 1,058 eurot (16,55 krooni).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Äripäeva TOPi võitja käibest kadus pea pool: kriisiaasta oli nagu äratuskell! Valmistuvad buumiks, palkavad 100 töötajat
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "
Laevaehitusfirma LTH-Baasi käive vajus läinud aastal pea poole võrra, ka kasum vähenes võimsa tempoga. "