Katre Pilvinski • 11. detsember 2010 kell 8:13

Kosunud autoturg turgutab Eesti firmasid

Kasvav nõudlus maailma autoturul on ka Eestis Euroopa suurematele autotööstustele juppe tootvatele firmadele uusi tellimusi ja lepinguid toonud, kirjutas Postimees.

"Novembri käive suurenes aasta algusega võrreldes kaks korda," ütles Lasnamäel Betooni tänaval õhutusavasid tootva Talent Plastics Eesti (endise nimega Bladhs) juht Kulvo Pendra.

Firmajuhi sõnul on see aasta ettevõttele nii hea olnud, et käive paisub mullusega võrreldes poole võrra, seega umbes 110 miljoni kroonini. Tõsi, 2008. aasta tulemusele jääb see alla, kuid nagu lubab Pendra, saab 2008. aasta ligi 12 miljoni kroonisest kahjumist pea sama suur kasum.

Juht- ja lülitmooduleid, alarm- ja lukustussüsteeme ning sõidukimeerikuid tootva Stoneridge Electronicsi juhi Toomas Papsteli sõnul on kasvutrend kestnud kogu selle aasta, neljandas kvartalis aga eriti.  

Hetkel kuum