Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Õhus on häid märke

  Lõppev aasta tõi meile Kreeka ja Iirimaa võlakriisid - üle jõu elamisest tingitud olukorrad, mis võivad järgmisel aastal Euroopas veelgi levida.
  Eestis on minu meelest märgilise tähendusega Narva Kreenholmi lõpp, mis sümboliseerib odava masstootmise ajastu otsa. Ja nii kahju kui Kreenholmi töötajatest ka pole, on sisuliselt ju tegemist paratamatusega. Eesti on võtmas üle väiksemat, kuid intelligentsemat allhanget.
  Me ei konkureeri Hiina või Indiaga, küll aga Skandinaavia ärikliimaga. Skandinaavlased on sellest aru saamas. Eestis on kasulikum toota. Ja mis veelgi olulisem - juba on kuulda ka uuringutest (millest kodumaal valju häälega veel ei räägita), mille kohaselt on eestlase tootlikkus põhjamaade töötaja omast isegi parem: siinse tööjõu väike tootlikkus hakkab muutuma müüdiks.
  Ülimalt hea meel on näha, et loodud ettevõtete arv on Eestis viimasel kahel aastal hüppeliselt kasvanud. Seega on kriis suurendanud eestlaste ettevõtlikkust.
  Samuti on rõõmustav mõnevõrra ootamatu fakt, et kriisis on pankade sõnul tervikuna kõige paremini vastu pidanud väiksed, mõne töötajaga firmad, kes on suutnud end mõne "veidra" tootega isegi eksporditurule pressida. Andke aga tuld, just väikeettevõtlus on majanduse tugisammas!
  Soovin saabuvateks jõuludeks kõigile aega, et olla hetk nii oma mõtetega kui ka endale kõige kallimate inimestega. Toogu päkapikud teile sussi sisse kingitusi, mida poest osta ei saa. Armastust, lähedust, soojust - kõike seda, mis meid paremateks inimesteks muudab.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Energiasalve eestvedaja: seitse soovitust uuele valitsusele, mida energeetikas muuta
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
Uuele valitsusele jäävad kaheksa kuud on piisavalt pikk aeg, et teha kapitaalselt valesid või väga õigeid otsuseid, mis mõjutavad Eesti energeetikasektori pikka vaadet, kirjutab Energiasalve projekti eestvedaja Peep Siitam.
ELMO näeb enda kaugjuhitaval tehnoloogial rakendust ka sõjatööstuses
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Soomlased ehitavad Helsingisse 400 miljonit maksva soojuspumba
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Mereveest sooja tootmine, mida plaanitakse ka Tallinnas, saab Soome pealinnas peatselt tõeks: Helsingi sooja- ja elektritootja Helen plaanib 400 miljoni euro eest püstitada pealinna Salmisaarele tohutu mereveel töötava soojusvaheti.
Prokuratuur sõdib Ekspressi ajakirjanike trahvimise nimel riigikohtuni välja
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.
Markantne kaasus, kus prokuratuur on veendunud, et ajakirjanikud peaksid kohtumenetlusest tehtavate lugude jaoks võimudelt loa saama, saab nüüd lõpplahenduse riigikohtus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.