Väinu Rozental • 27. detsember 2010 kell 11:29

Rein Kilk eelistanuksJaan Puusaagi

Kui ma peaksin reastama lõppeva aasta tegijaid ettevõtluses, siis kaks esimest oleksid Krimelte juht Jaan Puusaag ja Ukrainas kinnisvaraäri ajav Hillar Teder, ütles Aasta Ärimees 1995 Rein Kilk.

"Mina paneksin Puusaagi Tederist ettepoole, sest Puusaag on tegutsemiskoha järgi ikkagi läbi ja lõhki Eesti mees," põhjendas Kilk. "Puusaag toodab Eestis ja müüb edukalt välisturgudel, sealhulgas väga kaugetel. Ta loob suurt lisandväärtust Eesti jaoks."

Kilgi kinnitusel on tema jaoks oluline nende kahe ärimehe hindamisel ka see, et ühte ta tunneb ja teist ei tunne. "Tunnen Puusaagi isiklikult, ta jätab väga hea mulje: on rahulik vend, toimekas, mõistlik ning perekeskne," iseloomustas Kilk. "Samas Tederit ma ei tunne. Ma isegi mõtlen, kas ma üldse kunagi olen temaga vestelnud. Seetõttu on mul raske teda iseloomustada. Tean teda vaid ajakirjandusest loetu põhjal, et ta on mees, kes tõusis põrmust justkui fööniks."

Kilk lisas muigvelsui, et kui peaks veel kedagi pakkuma, siis tsiteeriks ta Raja Teelet ja ütleks, et võib-olla pakuks iseennastki.

"Lõppev aasta on väga hea olnud – üks paremaid, mis mul üldse olnud on," lausus Kilk. "Näiteks Pärnu sadam on korda saanud ning isegi mulle on efektiivsuse kasv muljetavaldav. Oluliselt on kasvanud saetööstuse mahud ja loodav lisandväärtus tänu uutele investeeringutele. Weroli tehasele ehitame uut tootmisüksust ehk sisuliselt tehase uut südant."

Hetkel kuum