Väinu Rozental • 28. detsember 2010 kell 10:01

Oliver Kruuda: kriisi perfektne üleelaja on Toomas Annus

Majanduskriisi perfektseim üleelaja on Toomas Annus, vastas aasta ärimees 2002 Oliver Kruuda palvele nimetada selle aasta tegija ettevõtluses.

Kruuda sõnul avaldab muljet see, kuidas Annus on suutnud majanduskriisist vägagi likviidsena välja tulla.

"Kusjuures Merko oleks võinud veel palju paremas seisus olla, kui oleks võitnud kõik need konkursid Baltikumis, mis ta jamade tõttu kaotas," rõhutas Kruuda. "Rumalate kohtuvaidluste pärast annulleeriti Merkol ju mitmed konkursid Lätis ja Leedus ning paljudele konkurssidele ei lastud neid isegi osalema. Merko oleks võinud ju väga palju raha teistest riikidest koju tuua ehk oleks väga head eksporti teinud. Mingisuguse sisepoliitilise võitluse pärast jäi palju raha teenimata Eestile."

Äripäev küsis kunagistelt aasta ärimeestelt, keda nemad peavad lõppeva aasta tegijaks ettevõtluses ning mida nad arvavad tänavusest aasta ärimehest Hillar Tederist.

Kruuda hinnangul on Hillar Tederi valik igal juhul õige. "Tegu on ääretult tugeva persooniga," tunnustas Kruuda. "Ega tal lihtne ei olnud, kui kõik alt ära hüppasid ja oma lubadusi õigel ajal ei täitnud. Ometi on Teder kõik ilusti korda saanud," rääkis ta.

Hetkel kuum