• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Selver: kinke osteti vähem, kuid kallimaid

  Koguseliselt osteti jõulukinke vähem, aga see-eest kallimaid ja kvaliteetsemaid tooteid, ütles Selveri keti juht Andres Heinver.

  "Näiteks on sel aastal väga populaarne jõulukingitus Espresso kohvimasin, palju oleme müünud ka mängukonsoole ja vererõhuaparaate," lisas ta. Tänavune pidulaud ja jõuluvana kingikott erinevad mullusest, sõnas Heinver.
  Jõulunädala toidukaupade müük kasvas eelnevate aastatega võrreldes erakordsetest ilmaoludest hoolimata. Müügihüppe tegid kohv, vahuveinid ja õlu, viina osteti aga mullusest vähem. Ootuspäraselt olid kõige populaarsemad traditsioonilised jõulutooted – klementiine osteti üle saja tonni, sealiha üle 45 tonni ning verivorste ligi 35 tonni. Õlut müüdi ligi 230 000 liitrit ja viina 21 000 liitrit. Kõige suuremad ostud tehti 23. detsembril.
  Tavapärase kilepiima kõrval olid möödunud nädala ostetuimad tooted klementiinid, Martini Asti vahuvein, Presidendi kohv, A.Le Coqi õlled ja kalmuküünlad. Liha osteti kokku 77 tonni – ülekaalukalt populaarseim oli sealiha, millele järgnesid kana, broiler, part ning veis. Jõululauale jõudis kõige sagedamini Rakvere Pidupäeva seapraad ning seapraad kamaraga, väga populaarsed olid ka Talleggi ahjukanad.
  "Rõõm on tõdeda, et jõuluks tehakse ikka ise kodus süüa," kommenteeris Andres Heinver. "Jõululauale serveeritakse enamasti seapraadi ja verivorsti, aga aasta-aastalt valmistatakse üha enam piduroogi ka veisest, ulukitest ja kalast."
  Enimmüüdud alkohoolsed joogid olid Martini Asti vahuvein, Liviko Laua viin ning A.Le Coqi Alexandri õlu. Tavanädalatest tunduvalt rohkem osteti Jägermeistrit, Törley vahuveine, glögi ja hõõgveine ning Captain Morgani rummi.
  "Tänavune jõulukuu on erakordselt lumerohke ja seetõttu osteti nii enda tarbeks kui kingiks kõike, mis aitab võidelda lume, jää ja külmaga," tõdes Heinver. "Lumelabidad on defitsiitsed terves Euroopas. Üksikutes Selverites neid veel jagub ning lähinädalate jooksul loodame saada lisa kõikidesse kauplustesse," märkis ta.
  Jõulukingiks on sel aastal ostetud peamiselt praktilisi tooteid – lambavillatekke ja -patju, mütse, kindaid, erinevaid kodumasinaid, köögitarvikuid ning raamatuid. Lastele ostetakse kõige sagedamini DVD-plaate ning arendavaid mängukomplekte.
  Selveri Köögis valmis jõulukuu jooksul 373 tonni toitu ning telliti üle 3000 peolaua. Kõige enam osteti traditsiooniliselt kartulisalateid, rosoljet ja maksapasteeti. Selle talve populaarseimaks uudistooteks on süldivaagen, mille tarbeks on valmistatud detsembris 4450 väikest sülti.
  Eesti kapitalil põhinevasse Selveri ketti kuulub 35 kauplust erinevates Eesti piirkondades. Selveri super- ja hüpermarketite kett kuulub börsiettevõtte Tallinna Kaubamaja kontserni. 2009. aastal tehti Selveritest üle 33 miljoni ostu ning realiseerimise netokäive oli 4,62 miljardit krooni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.