Aivar Hundimägi • 17. jaanuar 2011 kell 6:55

Kallase süüdistaja kutsutakse vaibale

Mitmed eurosaadikud soovivad Siim Kallast pettusjuhtumite varjamises süüdistanud endist Euroopa Kontrollikoja liiget Maarten Engwirdat aru andma kutsuda.

Engwirda ning Euroopa kontrollkoja president kutsutakse tõenäoliselt Euroopa Parlamendi eelarve kontrolli komitee ette süüdistuste kohta täiendavaid selgitusi andma, kirjutab Delfi.

“Me tahame kuulda mõlemalt süüdistuste täpset sisu, mida tehti valesti ja kuidas eirati menetlusi kontrollimaks ELi kulutusi,” ütles Delfile Belgia päritolu eurosaadik ja eelarve kontrolli komitee liige Derk Jan Eppink, kes kõnealusel ajal Kallase kabinetis töötas.

Eppinki sõnul tõstatab intervjuu tõsise küsimuse Euroopa Liidu imagost. “Liberaalse konservatiivina võin öelda, et ELi imagole ei ole midagi hullemat kui maksumaksjate raha vale kulutamine,” sõnas Eppink.

Maarten Engwirda süüdistas eelmisel nädalal meedia vahendusel Euroopa Komisjoni praegust transpordivolinikku Siim Kallast selles, et töötades Euroopa Komisjoni asepresidendina survestas Kallas uurijaid, et need näitaksid uurimise tulemusena avastatud pettusjuhtumeid tegelikkusest leebemalt. Kallase pressiesindaja nimetas selliseid süüdistusi laimuks ja teatas, et Kallas kaalub kohtusse pöördumist.

Hetkel kuum