Silvia Kruusmaa • 18. jaanuar 2011 kell 12:51

Riigikontroll pöördub kultuuriministeeriumi asjus prokuratuuri

Riigikontrollil on lähipäevil plaanis esitada prokuratuurile avaldus selgitamaks välja, kas Peterburi Jaani kiriku ehitamisel riigihangete seadust rikkunud Eesti Kontserdi töötajad on sooritanud kriminaalkuriteo.

“See on vormistamise küsimus,” ütles Delfile riigikontrolli kommunikatsiooniteenistuse juhataja Toomas Mattson.

Riigikontroll leidis möödunud aasta detsembris avaldatud auditis, et kultuuriministeeriumi haldusalas olev Eesti Kontsert renoveerib Peterburi Jaani kirikut seadusi rikkudes.

Samas auditis leiti, et Eesti Kontsert rikkus seadusi ka Jõhvi kontserdimaja ehitades.

Riigikontrolli seisukohta, et Peterburi Jaani kiriku renoveerimisel sõlmitud tehingud on ebaseaduslikud, toetab ka rahandusministeerium ning eksperdid, kellelt riigikontrolli tellis juriidilise arvamuse, vaatamata sellele leiab kultuuriminister riigikontrollile saadetud vastuses, et tehingud on õigusaktidega kooskõlas.

Hetkel kuum