Valitsusevastased protestid Egiptuses ägenesid

Sirje Rank 28. jaanuar 2011, 17:21

Egiptuse pealinnas Kairos kasutas politsei täna kummikuule, pisargaasi ja veekahureid, et ajada laiali kümneid tuhandeid valitsuse vastu protestivaid demonstrante.

Valitsus halvas juurdepääsu internetile ja sundis mobiilside operaatoreid levi piirama, et takistada protestijatel omavahel sidet pidamast.

Analüütikute sõnul on sel nädalal puhkenud rahutused president Hosni Mubaraki režiimi jaoks pretsedenditud, haarates kaasa tavakodanikud, kes varem pole tänavatele protestima tulnud. Suur osa rahva mobiliseerimisel on olnud internetil ja sotsiaalvõrgustikel.

Kriisi majanduslik mõju väljendus täna Egiptuse riigivõlakirjade intressimäärade rekordilises tõusus.  Aastal 2020 tagasimaksmisele kuuluvate võlakirjadelt nõudsid investorid täna tootlust 6,633% (tõus nädalaga 91 baaspunkti) ning aastal 2040 tagasimaksmisele kuuluvatelt võlakirjadelt 7,443%, vahendas agentuur Bloomberg. Egiptuse börsiindeks EGX30 kukkus eile 11%. Londonis noteeritud Egiptuse firmade aktsiad olid täna languses.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. January 2011, 17:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing