BÖRS: küll müügiks leiab põhjuse

Romet Kreek 31. jaanuar 2011, 09:28

Täna langes Aasia aktsiaturg selle aasta madalamale tasemele, kuna Egiptuses jätkuvad demonstratsioonid.

MSCI Aasia indeks langes 0,9 protsenti, 136,37 punktile.

Bloombergi andmetel on Egiptuses pangad ja börs on jätkuvalt suletud ning valitsuse võlakirjade oksjonit ei toimu. Kardetakse, et kui pangad avavad uksed, algab pangajooks.

„Paistab, et Egiptus on pannud turge veidi muretsema,“ ütles AMP Capital Investorsi investeerimisstrateegia juht Bloombergile. „Hiljutise tugeva tõusu järel on aktsiaturg tundlik halbadele uudistele. Rahapoliitika karmistamine Aasias, et võidelda inflatsiooniga ja rahutused Egiptuses võivad viia korrektsioonini.“

Jaapani aktsiaturg laskus 1,2 protsenti, Hongkong 1,1 protsenti, Korea 1,9 protsenti, Austraalia 0,4 protsenti ja India 0,97 protsenti. Hiina aktsiaturg tõsis 1,2 protsenti, Mongoolia 1,3 protsenti ja Laose aktsiaturg 4,5 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2011, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing