Trasberg: inimesi ei tohiks pensionikriisiga hirmutada

Kaisa Gabral 02. veebruar 2011, 17:16

Majandusteadlane Viktor Trasberg ütles Delfile, et riiklik pensionisüsteem ei muutu rahvastiku vananemise tõttu kindlasti lähema paarikümne aastaga maksejõuetuks ja ei kao kuhugi, küll aga on küsitav riigi maksete jätkumine teise pensionisambasse.

Tallinna tehnikaülikooli avaliku õiguse professor Ülle Madise rääkis eile „Aktuaalsele kaamerale“, et paarikümne aasta pärast muutub riiklik vanaduspension maksumaksjatele üle jõu käivaks ja võib kaduda ning sellele ohule peaks mõtlema juba täna.

Tartu ülikooli õppejõud Viktor Trasberg avaldas veendumust, et selline prognoos on liiga sünge ja lähema 20 aastaga ei juhtu riikliku pensionisüsteemiga kindlasti midagi. „Igasugune hirmutamine tuleks praegu küll ära jätta, see ei ole kohane. Need protsessid ei toimu nii kiiresti, me räägime pigem 30, 50 aastast jne. Sellega pole vaja hakata ühiskonda juba täna stressi viima, kuigi ette tuleb mõelda.“

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. February 2011, 17:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing