Apple tõusis viiendaks

Katri Soe-Surén 09. veebruar 2011, 12:06

Tänu iPhone'i suurele müügiedule tõusis Apple esmakordselt viie suurema mobiiltelefonide tootjate sekka. Nokia seevastu kaotab jätkuvalt turuosa.

Turu-uuringufirma Gartner andmetel langes Nokia turuosa 36,4 protsendilt 28,9-le.

Kokku müüdi läinud aastal 1,6 miljonit mobiiltelefoni, ehk siis 31,8 protsenti rohkem võrreldes aasta varasema perioodiga. Nutitelefonide käive kasvas 72,1 protsenti. Iga viies müüdud mobiiltelefon oli nutitelefon. Kasv on olnud nii kiire, et kohati ei jõuta järele kaamerate ja puutetundlike ekraanide tootmisel.

Nokia müüs 461 miljonit telefoni, ehk siis umbes 20 miljonit rohkem kui aasta varem. Samsung oli 281 miljoniga teisel kohal, kuid kaotas turuosa. LG on kolmas 114 miljoni müüdud telefoniga, neljas RIM 47,5 miljoniga ning viies Apple 46,6 miljoni iPhone'iga, mis teeb viimase turuosaks 2,9 protsenti.

Tugevalt kaotasid turuosa Sony Ericsson (2,6 võrreldes 4,5 protsendiga) ja Motorola  (2,4 endise 4,8 asemel). Samas panustavad mõlemad tootjad tugevalt Android operatsioonisüsteemile, mis vallutab kiirelt nutitelefonide turgu. Turu-uuringutefirma Canalys andmetel tõrjus Android 2010. aasta lõpul juba Nokia Symbiani liidripositsioonilt kõrvale. 


 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. February 2011, 17:14
    Otsi:

    Ava täpsem otsing