LHV kostitab aprillis klienti deebetkaardiga

Väinu Rozental 14. veebruar 2011, 00:00

"Me pole kaartide kasutuselevõtu plaane kunagi varjanud, kuid sellest oleks praegu pisut vara rääkida. Oleme alati arvanud, et kui on pank, peab olema ka kaart," vastas LHV Panga turundusjuht Andres Kask Äripäeva järelepärimisele. Ta lisas, et deebetkaartide kasutuselevõtt oleks pangaks saamise ja internetipanga käivitamise järel nende jaoks olulisuselt järgmine samm.

"Internetipanga tegime selle aasta alguses ära," ütles Kask.

Põhjusena, miks LHV ei taha oma deebetkaartidest veel rääkida, nimetas Kask paika loksumist vajavat kaartide kasutamise süsteemi. "Tahaksime, et kaardid ja lepingud partneritega oleks enne valmis," sõnas Kask. Ta tunnistas, et praeguse kava kohaselt tulevad LHV pangakaardid kasutusele juba tänavu aprillis.

Teisel väiksemal pangal Bigbankil pole praegu plaani deebetkaarte ega krediitkaarte turule tuua. "Oleme analüüsinud kaardilahendusi, kuid praegu me neid ei plaani. Meie ja LHV oleme ka erinevad, LHV püüdleb pigem universaalpanganduse suunas. Meie keskendume tarbimisfinantseerimisele," ütles Bigbanki turundus- ja müügivaldkonna juht Kaido Saar.

Suurpangad, kes on avalikult välja öelnud, et kiirlaenu võtnud inimestel pole enam mõtet laenusooviga nende jutule tulla, Bigbanki kliente ei ahista. "Meie klientidel ei ole probleeme esinenud," sõnas Saar kinnitades, et sarnaselt kiirlaenufirmadega maksab Bigbank laenusummad samuti välja teiste pankade arveldusarvetele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 18:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing