Saksamaa SKP nõrk tõus

Fredy-Edwin Esse, California 15. veebruar 2011, 11:21

Sakslaste majandus kasvas läinud aasta viimases kvartalis headele ekspordinumbritele vaatamata vähem, kui algselt loodeti.

2010. aasta neljanda kvartali sisemajandus koguprodukt kasvas aastases võrdluses 4,0% ja kvartaalses võrdluses 0,4%. Mõlemad prognoosid jäid napilt alla Dow Jones Newswiresi prognoosidele, mis olid vastavalt 4,1% ja 0,5%.

Terve 2010. aasta peale kasvas sakslaste majandus 3,6% võrra, vahendab BBC News.

"See on pettumus turgude jaoks, kuid samal ajal oleme me näinud väga häid sektorite arenguid, mistõttu võime loota teistele kasvuveduritele nagu eksport ja investeeringud," ütles BNP Paribase ökonomist Dominique Barbet.

Sakslaste kehva kvartaalse tulemuse taga arvatakse olevat ilm. "Tegelikult on ainult üks oluline põhjus, miks kasv aeglustus - talvine ilm. Ei ole põhjust mureks, tegu ei ole taastumise lõpu algusega, kõigest pausiga," ütles Unicrediti ökonomist Andreas Rees.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. February 2011, 11:21
Otsi:

Ava täpsem otsing