Anne Oja • 18. veebruar 2011 kell 10:03

Marek Strandberg peab eliitkoole nüristavaiks

Roheliste erakonna esinumber Marek Srandberg ütles Tööandjate keskliidu majandusfoorumil "Tuulelohe lend", et peab kooliharidust juba esimestest klassidest alates nüristavaks, seda ka eliitkoolides.

"Kooliharidus nüristab inimese juba esimestes klassides. Seda nii eliitsetes kui tavakoolides," teatas Strandberg veendunult jätkates kiidukõnega avatusele ja leidlikkusele.

Strandberg väitis ühtlasi, et eliitkooli pääsevad vaid need lapsed, kes esinevad katsetel hinnetele 6, 7 ja 8, kuid 7. klassiks on kogu laste õpihimu ning loovus eliitkooli ruineeriva ja omakasupüüdliku tegevuse tõttu kadunud.

"Vaja on lisada akadeemilist vabadust. See ajastu on läbi saanud, kus diplom garanteerib töökoha. Ei garanteeri!" lisas Strandberg. Tema sõnul on erinevad alad ja tegevused praeguses ühiskonnas niivõrd seotud, et neid, kes teevad tööd oma kätega ja neid, kes esindavad akadeemilist poolt, et tohiks välja õpetada üksteisest eraldi.

Hetkel kuum