Sirje Rank • 3. märts 2011 kell 7:59

Euro noolib 1,40 dollari taset

Euro püsis tugev, kuna turud spekuleerivad, et täna euroala intressimäärasid arutav Euroopa Keskpank kinnitab valmisolekut euroala intressimäärasid tõsta, et inflatsioonisurvet ohjes hoida.

Euro kauples täna Londonis 1,3867 dollari tasemel võrreldes 1,3866 dollariga eile New Yorgis, kus see puutus päeva sees ka 1,3891 dollari taset. See on tugevaim näit läinud aasta novembrist, vahendas Bloomberg.

Täna avaldab Eurostat ELi jaekaubanduse statistika, mis tõenäoliselt näitab müügi kasvu ning homme avalikustab USA oma tööturu näitaja.

„Euroopa Keskpank peab tegutsema, et inflatsiooni ohjeldada, kuna majandus on juba kindlal alusel – USA veel niikaugel ei ole,“ ütles Bloombergile Nomura Holdings Inc valuutamüügi juht Kurt Magnus. „Kui USA tööturu näitajad valmistavad pettumuse, võib euro reedeks 1,40 dollari piirist läbi murda.“

Hetkel kuum