Hispaania pangad täna löögi all

Fredy-Edwin Esse, California 24. märts 2011, 11:29

Hispaania pangad saavad täna börsil ilmselt hoobi, sest lisaks Portugali valitsuse kokku kukkumisele alandas reitinguagentuur Moody's täna kogu Hispaania pangandussektori reitingut.

Moody'se sõnul on tänane kärbe loogiline jätk juba kuu alguses Hispaania riigi võlareitingu alandamisele ja peegeldab Hispaania krediidile ja nõrkadele pankadele osaks saavat survet, kirjutab Wall Street Journal.

Küll aga jättis Moody's muutmata Hispaania kolme suurima panga - Banco Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ja La Caixa - reitingud. Kärpe ohvriteks sattusid 30 väiksema panga hoiuste ja eelisvõlakirjade reitingud. Madridis tegutseva maakleri sõnul võivad kärpe mõjud jääda tagasihoidlikeks, sest seda sammu oli oodata.

"Minu arvates on turud juba enamuse nendest reitingute alandamisest sisse hinnanud," ütles maakler WSJ-le. "Huvitav on see, et kolm suurimat jäeti puutumata, mis võib teatud muutusi endaga kaasa tuua."

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. March 2011, 11:29
Otsi:

Ava täpsem otsing