Swedbank ostab 10 miljardi SEKi eest omi aktsiaid

Raivo Sormunen 28. aprill 2011, 10:03

Täna oma esimese kvartali tulemused avaldanud Swedbank teatas, et tal on aktsiate tagasiostuks olemas umbes 10 miljardit krooni (1,2 miljardit eurot) ning aktsiate tagasiostuprogrammiga alustatakse võimalikult kiiresti.

Kokku kavatseb Swedbank tagasi osta maksimaalselt 10% aktsiapakist ehk umbes 116 miljonit aktsiat. Väärtpaberite tagasiostuprogrammi esimene päev on homme ning programm kestab kuni järgmise aasta üldkoosolekuni.

Swedbanki esimese kvartali tegevuskasum kasvas möödunud aasta miljardilt Rootsi kroonilt 5,0 miljardi kroonini, samas kui Reutersi poolt küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 4,8 miljardi kroonist tegevuskasumit.

Panga puhaskasum ulatus 3,85 miljardi Rootsi kroonini (2,47 kroonini aktsia kohta) ning omakapitali tootlus tõusis 16,1 protsendini. Ettevõtte tugevat kapitaliseeritust näitab Tier 1 suhtarv, mis ulatus märtsi lõpus 14,9 protsendini

„Viimaste kvartalite trend on jätkunud. Kõrgemad intressimäärad toetavad netointressitulu. Krediidikvaliteet paraneb ning samal ajal riskiga kaalutud varade maht langeb,“ märkis kvartaliraportis panga tegevjuht Michael Wolf.

Panga sõnul on oodata kasumi järkjärgulist paranemist koos krediidikahjude vähenemisega.

Swedbank maksis sel aastal investoritele dividende 2,1 Rootsi krooni aktsia kohta.

Eile sulgus Swedbanki aktsia Stockholmi börsil 116,4 Rootsi kroonil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2011, 10:03

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing