Swed: sobivaid tööotsijaid varasemast vähem

Anne Oja 16. mai 2011, 19:34

Swedbank värbab taas usinalt teenindajaid, kuid sobivaid kandidaate on varasemast vähem, selgub panga personalidirektori Signe Kaursoni kommentaarist.

Swedbanki personalidirektor Signe Kaurson rääkis: "Oleme viimasel ajal tõesti üsna palju töökuulutusi avaldanud võrreldes varasema ajaga. Enamik tööpakkumisi on meil suunatud teenindaja väljakutset otsivatele inimestele ning on paljudel juhtudel ka hüppelauaks järgmistele positsioonidele."

Kaurson märkis, et tellerite ja haldurite osakaal pangatöötajate hulgas on päris suur, mistõttu on nendele positsioonidele otsitavate inimeste hulk mõistetavalt ka suurem. "Mitmetel juhtudel otsime ka IT-valdkonna inimesi, kus tööjõuturg ei ole viimaste aastate jooksul läbinud selliseid kõikumisi nagu teistes valdkondades," lisas ta.

"Seoses üldise paranenud tööjõuturu situatsiooniga võime tõdeda küll, et osade positsioonide täitmine on varasemast keerukam. Kandideerijate arvu olulist vähenemist me täheldanud pole, küll aga on vähem konkreetsele ametikohale sobivaid kandidaate, olgu see siis nõutava hariduse või kogemuste puudumine," täpsustas Kaurson.

Swedbank on viimasel ajal võtnud tööle mitmeid lühiajaliselt töötuid inimesi, kuid kõik nad on Kaursoni sõnul olnud töötud vähem kui üks aasta. "Pikaajaliselt töötuid inimesi kandideerib meile samuti, kuid nende puhul oleme täheldanud ka tavapärasest rohkem n-ö huupi kandideerimist, mis sageli saab kandideerimisel takistuseks," lausus Kaurson. "Näiteks napib dokumentide koostamise oskust või tähelepanelikkust - näeme sageli motivatsioonikirju, mis on adresseeritud hoopis teisele tööandjale või ametikohale."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. May 2011, 19:35
Otsi:

Ava täpsem otsing