Rahapuudus viis CCC Webmedia kätte  

Alyona Stadnik 17. mai 2011, 09:12

Eelmisel nädalal Webmediaga ühinenud Soome tarkvaraarendaja CCC omanik Timo Korhoinen võis jõuda ettevõtte müümiseni suurte kahjumite tõttu.

"Oulu IT-ringkonnas tuntud Timo Korhonen võis jõuda oma ettevõttest loobumiseni rahastajate nõudmisel. Seda võib järeldada CCC erinevate äriühingute äriregistrisse esitatud aruannete kohta, mis näitavad suuri kahjumeid," kirjutas ajaleht. Korhoinenit endalt ei õnnestunud Kauppalehtil kommentaari saada.

Kümme aastat tagasi väga edukas olnud CCC hakkas arendama suuri investeeringuid nõudnud tooteid, mis paraku ei toonud müügitulu, vaid kahjumit. Omanik kaasas rahastajatena panku ning riigi krediteerimisasutuse Finnvera.

Soome äriregistris olevate andmete kohaselt oli rahastajatel õigus muuta laenud ettevõtte aktsiateks, mis ilmselt toimuski enne ettevõtte müüki Webmediale. Kogu CCC omandistruktruuri võib iseenesest kirjeldada üsna keeruliseks.

Müügihinda osapooled ei olnud nõus avalikustama. CCC juhatuse esimees Jorma Kallio kinnitas Kauppalehtile, et ettevõttel võlgu pole.

Tarkvaraarendaja Webmedia Group omandas eelmisel nädalal 97,57 protsenti Soome tarkvarafirmast CCC. Webmedia teatas esmaspäeval, et Soome firma omandamise tulemusel kasvatab Webmedia tehinguga üle kahe korra.
Ühisfirma käibeks kujuneb sellel aastal enam kui 40 miljonit eurot ja tegevuskasumiks enam kui neli miljonit eurot. Webmedia Groupi kaasasutaja ja juhatuse esimees Priit Alamäe ütles pressikonverentsil ajakirjanikele, et tegemist on vormilt aktsiate ostuga, kuid sisult kahe ettevõtte ühinemisega.

 

 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2011, 13:22

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing