Katre Pilvinski • 25. juuli 2011 kell 8:50

Ettevõtlusinkubaatoritele jagatakse 1,4 mln eurot

EAS avas ettevõtlusinkubatsiooni programmi, mis toetab ettevõtlusinkubaatoreid teenuste pakkumisel alustavatele ettevõtetele.

Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatava programmi maht aastani 2013 on 1,425 miljonit eurot, teatas EAS.

Ettevõtlusinkubaator on keskus, mis aitab mobiliseeritud laialdaste äriressursside ja -teenuste pakkumise abil ettevõtteid äri asutamisel ning jätkusuutlikuks kasvamisel nende stardifaasis, kiirendada nende kasvu ning aidata juhtida kiire kasvuga seotud riske varajases arengujärgus.

Ettevõtlusinkubaatorite toetamise tulemusena oodatakse nende klientideks olevate alustavate ettevõtete äriedu suurenemist, samuti teadusasutuste ja ettevõtete ning ettevõtete omavahelise koostöö elavnemist arendustegevuse vallas.

Ettevõtlusinkubatsiooniteenuse hankes oodatakse osalema ettevõtlusinkubaatoreid, kel olemas vajalik infrastruktuur, professionaalne personal, kliendi kasvule ja ärilisele edule orienteeritud teenused ning ettevõtete arengut, kasvu ja innovatsiooni soodustav ärikeskkond.

 

Hetkel kuum