USA majanduses on ka positiivseid uudiseid

Maarja-Liis Mitri 28. juuli 2011, 18:36

Inimeste arv, kes end tööturuametis eelmisel nädalal arvele võtsid langes USA-s kolme kuu lõikes rekordmadalale tasemele. Samal ajal tõusis juunis valmis eluasemete ostulepingute arv, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Vastakate uudiste voole USA majanduse elavnemise kohta ei paista lõppu tulevat. Kui eile avalikustatud Kaubandusministeeriumi raporti kohaselt langesid USA-s kestvuskaupade tellimused juunis 2,1%, kui prognoositi 0,3% kasvu, tekitades spekulatsioone, et aasta teises pooles oodatud majanduse kiirenev taastumine ei pruugi realiseeruda, siis täna võib jälle positiivseid uudiseid lugeda.

Eelmisel nädalal registreeris end Ühendriikide Tööministeeriumi andmetel tööturuametis 398 000 uut töötut, mis on 24 000 võrra vähem kui üle-eelmisel nädalal.

Samal ajal kasvas valmis eluasemete müügilepingute arv  juunis 2,4%, olles teist kuud järjest tõusuteel. Tegelik müük toimub tavaliselt kuu või paari jooksul pärast lepingu sõlmimist

Raportid pakkusid turgudele veidi lootust, et kolmandas kvartalis võib majandusel paremini minema hakata. Eeldusel, et valitsuse ametnikke ei hakata massiliselt sundpuhkusele saatma, sest Ühendriigid ei suuda lähipäevil oma võlapiiri tõsta, võib aasta teises pooles oodata SKP 3-protsendilist kasvu, võrrelduna esimese poole alla 2-protsendilise tõusuga, sõnas majandusteadlane Michael Strauss Reutersile.

Samas, kuigi eluasemete ostulepingute hulk tõusis, on kasvanud ka lepingute tühistamiste arv. Põhjusena toob Reuters välja kinnisvara hindamisega seotud probleemid ja ranged laenustandardid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. July 2011, 18:39
Otsi:

Ava täpsem otsing