Rainer Saad • 1. august 2011 kell 7:51

USA reiting ikka ohus

USA reiting on ohus, vaatamata sellele, et demokraadid ja vabariiklased jõudsid riigivõla piiri tõstmises kokku-leppele.

Reitinguagentuurid on varasemalt öelnud, et 4 triljoni dollariline kärbe oleks piisav, et säilitada Ameerika AAA reiting. Moody’s ütles reedel, et võib säilitada Ameerika tippreitingu, aga negatiivse väljavaatega – mis võib tähendada võimalikku reitingukärbet tulevikus, kirjutab CNBC.

„Väga palju sõltub USA majanduse käekäigust 2012. aastal ning eelarve puudujäägi vähendamise meetmetest,” ütles Moody’se analüütik Steven Hess. „Kui 2012 näeme tugevat majanduskasvu, aitab see kogu eelarve konsolideerumisele kaasa.” Reitinguagentuur Standard & Poor’s hoiatas möödunud kuul USA-d võimaliku reitingukärpe eest, lisades, et  50-protsendilise tõenäosusega langetatakse kolme kuu jooksul riigi senist AAA-reitngut.

Hetkel kuum