Romet Kreek • 26. september 2011 kell 7:56

PIMCO: Euroopa majandus langeb 1-2%

Maailma suurim võlakirjafondi haldusfirma Pacific Investment Management (PIMCO) prognoosis, et arenenud majandust kasv peatub tuleval aastal, kuid Euroopat tabab masu, vahendab Bloomberg.

Arenenud riikides tuleb 12 kuu jooksul vähe kasvu, kuid Euroopa majandus langeb 1-2 protsenti ning USA majandus stagneerub, ütles PIMCO juhatuse esimees Mohamed El-Erian. Selle tagajärjel kasvab tuleval aastal maailma majandus 2,5 protsenti ehk vähem, kui IMF on prognoosinud selle ja tuleva majanduskasvuks (SKP kasv 4%).

Rahandusministrid ja keskpankade juhid kiirustasid Euroopa poliitikuid intensiivistama ettevõtmisi, et piirata pankroti äärel Kreeka riske. USA rahandusminister Timothy F. Geithner kutsus valitsusi üles tegema koostööd Euroopa keskpangaga, et suurendada 440 miljardi eurose päästefondi võimekust, hoiatades, et kui see ei õnnestu, võib ees seista kasvavate maksejõuetuste, pankade hoiustajate paanika ja katastroofilised riskid.

Hetkel kuum