Belarusbank katkestas suhted agentuuriga Moody's

Anne Oja 29. september 2011, 17:25

ASB Belarusbank teatas lepinguliste suhete katkestamisest reitinguagentuuriga Moody's, mis on panga reitingu hinnanud tasemele B3/Caa1 ja näeb väljavaadet negatiivsena.

"Seoses rahvusvaheliste kapitaliturgude jätkuva volatiilsusega (USA ja ELi maade võlaprobleemid) ja ASB Belarusbanki välismaiste investorite aktiivsuse vähenemisega võeti vastu otsus lepinguliste suhete peatamisest rahvusvahelise reitinguagentuuriga Moody's Investors Service Limited," vahendab uudisteagentuur charter97.org panga ametlikku teadaannet.

Belarusbank on Moody'sega lepingulistes suhetes alates 2007. aastast. Reitinguagentuur Fitch Ratings on Belarusbanki majanduslikku seisukorda hinnanud märkega ?/?- ja Standard&Poor's reitinguga ?/?. Ehkki nii Fitch Ratingsi kui ka Standard&Poor'si prognoos on negatiivne, võimaldab see siiski pangal jätkata rahvusvahelistel kapitaliturgudel aktiivse mängijana.

2011. aasta lõpul võib Valgevene riigile kuuluvad suuremad pangad müüki panna. Belarusbanki kõrval võidakse müüa ka Paritetbanki, Belagroprombanki ja Bank VTB aktsiad.

Viimastel nädalatel on hakatud sarnaselt Kreekaga rääkima ka Valgevene riigi pankrotist. Valgevene riigivõlakirjade hind on langenud nominaalist ligikaudu 30% allapoole. Hullema languse on läbi teinud vaid Kreeka võlakirjad, mida kaubeldakse praegu umbes 60% nominaalist odavamalt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    29. September 2011, 17:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing